Bulgurlu patates çorbası nasıl yapılır, tarifini verir misin?
Soğuk kış günlerini ısıtacak, hem besleyici hem de doyurucu bir lezzet arıyorsanız, bulgurlu patates çorbası tam size göre. Bu tarifte patatesin yumuşak dokusuyla bulgurun besleyiciliği bir araya geliyor, üzerine sıkılan limon suyu ise çorbaya ferahlık katıyor.
Bulgurlu Patates Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 2 adet orta boy patates
- 1 su bardağı ince bulgur
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 6 su bardağı sıcak su veya et suyu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber (isteğe bağlı)
- 1 tatlı kaşığı nane
- Yarım demet maydanoz
- 1 adet limon
Yapılışı:
- Soğanı ince ince doğrayın. Patatesleri küp küp doğrayın.
- Bir tencereye sıvı yağı alarak soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.
- Domates salçasını ekleyip 1-2 dakika daha kavurun.
- Doğranmış patatesleri ve bulguru tencereye ekleyin, 2-3 dakika karıştırarak kavurun.
- Üzerine sıcak su veya et suyunu ekleyin, tuz ve baharatları ilave edin.
- Kaynamaya başlayınca ocağın ateşini kısık seviyeye getirin, patatesler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
- Çorba piştikten sonra ince kıyılmış maydanozu ekleyip 2-3 dakika daha pişirin.
- Servis yapmadan önce üzerine limon suyu sıkın.
Püf Noktaları:
- Patatesleri çok küçük doğrarsanız daha kıvamlı bir çorba elde edersiniz.
- Et suyu kullanırsanız çorbanın lezzeti daha zengin olacaktır.
- Kıvamını ayarlamak için su miktarını azaltıp artırabilirsiniz.
- İsteğe bağlı olarak içine 1-2 diş sarımsak ekleyebilirsiniz.
Servis Önerisi:
- Sıcak servis yapın, yanında limon dilimleri ve kuru nane ile süsleyebilirsiniz.
- Yanında turşu veya yeşil salata ile mükemmel bir öğün olacaktır.
|