Bulgur Köfteli Nohut Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı nohut (bir gece önceden ıslatılmış)
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 6-7 su bardağı su
Köftesi İçin:
- 1 su bardağı ince bulgur
- 1 adet soğan (rendelenmiş)
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım su bardağı un
Yapılışı:
- Islatılmış nohutları düdüklü tencerede 15-20 dakika haşlayın. Normal tencerede pişirecekseniz 1-1.5 saat kaynatmanız gerekebilir.
- Diğer taraftan bir kasede bulgur, rendelenmiş soğan, kimyon, tuz ve unu karıştırın. Ele yapışmayan bir köfte hamuru elde edene kadar yoğurun.
- Köfte hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayarak köfteleri hazırlayın.
- Bir tencerede zeytinyağını ısıtın, ince doğranmış soğanı pembeleşene kadar kavurun.
- Salçayı ekleyip 1-2 dakika daha kavurun, ardından baharatları ilave edin.
- Haşlanmış nohutları ve suyu tencereye ekleyip kaynamaya bırakın.
- Kaynayan çorbaya köfteleri teker teker atın ve 15-20 dakika daha pişirin.
- Çorba piştikten sonra 5-10 dakika demlenmeye bırakın.
Servis Önerisi:
- Sıcak servis yapın, üzerine nane ve limon suyu ekleyerek lezzetini zenginleştirebilirsiniz.
Not:
- Nohutları düdüklü tencere kullanmadan pişirirseniz, nohutlar yumuşayana kadar kaynatmayı unutmayın.
- Köftelerin dağılmaması için çorba kaynarken ekleyin ve çok fazla karıştırmayın.
|