Bulgur çorbası patatesle nasıl yapılır, tarifi nedir?

Lezzetli ve doyurucu bir bulgur çorbası için patatesin enfes dokusuyla hazırlanan bu tarif, soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak. Pratik malzemelerle kısa sürede hazırlanabilen bu çorba, hem besleyici hem de ekonomik bir seçenek sunuyor.

25 Kasım 2025

Bulgur Çorbası Patatesli Tarifi


Malzemeler:


  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 2 orta boy patates (küp küp doğranmış)
  • 1 adet soğan (küp doğranmış)
  • 1 adet havuç (küp doğranmış)
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ (tercihen zeytinyağı)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 6-7 su bardağı sıcak su veya et suyu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber (isteğe bağlı)
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • Yarım demet maydanoz (ince kıyılmış)
  • Limon dilimleri (servis için)

Hazırlık Süresi: 10 dakika


Pişirme Süresi: 25-30 dakika

Yapılışı:

  • Geniş bir tencereye sıvı yağı alın ve orta ateşte ısıtın.
  • Doğranmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
  • Domates salçasını ilave edip 1-2 dakika daha kavurun.
  • Küp doğranmış patates ve havucu tencereye ekleyin, 3-4 dakika karıştırarak kavurmaya devam edin.
  • İnce bulguru ekleyip 2-3 dakika daha kavurun, bulgurun hafifçe kavrulması lezzetini artıracaktır.
  • Sıcak su veya et suyunu tencereye yavaşça ekleyin, tuz, karabiber ve pul biberi ilave edip karıştırın.
  • Tencerenin kapağını kapatıp, çorbayı kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra ateşi kısıp, patates ve bulgur yumuşayana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
  • Çorba piştikten sonra kuru naneyi ekleyip bir taşım daha kaynatın.
  • Ocaktan almadan önce ince kıyılmış maydanozu ilave edip karıştırın.

Servis Önerisi:

  • Çorbayı sıcak servis yapın, yanında limon dilimleri ile sunabilirsiniz. Limon sıkmak çorbanın lezzetini dengeleyecektir.

İpucu:

  • Çorbanın kıvamını ayarlamak için su miktarını azaltıp artırabilirsiniz. Daha kıvamlı olmasını isterseniz 6 su bardağı, daha sulu olmasını tercih ederseniz 7 su bardağı su kullanın.
  • Et suyu kullanırsanız, çorbanın lezzeti daha zengin olacaktır. Vejetaryen bir seçenek için sadece su ile de yapabilirsiniz.
  • Patateslerin tamamen yumuşadığından emin olun, böylece çorba daha pürüzsüz bir dokuya sahip olur.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Oktay Usta Yayla Çorbası
Oktay Usta Yayla Çorbası
Haber Bülteni
Güncel
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
Güncel
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
;