Bulgur aşı çorbası nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısınız?
Lezzetli ve besleyici bir Anadolu klasiği olan bulgur aşı çorbası, soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak pratik bir tarif. İnce bulgur ve kırmızı mercimeğin besleyiciliği, taze sebzelerin lezzetiyle birleşerek hem doyurucu hem de sağlıklı bir seçenek sunuyor.
Bulgur Aşı Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı ince bulgur
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 1/2 su bardağı kırmızı mercimek
- 1,5 litre sıcak su veya et suyu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 limonun suyu
- 1 avuç maydanoz
Yapılışı:
- Soğanı yemeklik doğrayın. Tencerede sıvı yağ ile birlikte pembeleşene kadar kavurun.
- Salçayı ekleyip 1-2 dakika daha kavurun.
- Küp küp doğranmış havuç ve patatesleri tencereye ekleyin.
- Yıkanmış kırmızı mercimek ve bulguru ilave edip 2-3 dakika karıştırın.
- Sıcak su veya et suyunu ekleyin, tuz ve baharatları ilave edin.
- Kaynadıktan sonra ocağın ateşini kısın, mercimek ve bulgur yumuşayana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
- Çorba piştikten sonra limon suyunu ekleyin.
- İnce kıyılmış maydanozu en son ilave edip karıştırın.
- 5 dakika demlenmeye bırakın ve sıcak servis yapın.
Püf Noktaları:
- Çorbanın kıvamını ayarlamak için su miktarını ayarlayabilirsiniz
- Daha lezzetli olması için tavuk suyu kullanabilirsiniz
- Limon suyunu ocaktan aldıktan sonra eklemek C vitaminini korur
- İsteğe bağlı olarak nane veya pul biberle süsleyebilirsiniz
Afiyet olsun!
|