Buğday yoğurt çorbası nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısın?

Lezzetli ve besleyici bir Anadolu klasiği olan buğday yoğurt çorbası, soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak nefis bir seçenek. Aşurelik buğdayın yoğunlaştırdığı kıvamı, yoğurtlu sosun ferahlatıcı tadı ve naneli tereyağının aromasıyla bu çorba, geleneksel tatları modern mutfaklarla buluşturuyor.

25 Kasım 2025

Buğday Yoğurt Çorbası Tarifi


Malzemeler:


  • 1 su bardağı aşurelik buğday
  • 1,5 su bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 6 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • Tuz (damak tadınıza göre)

Hazırlık Aşamaları:


  • Aşurelik buğdayı bol suyla yıkayın ve bir gece önceden ıslatın
  • Islanmış buğdayı süzün ve 6 su bardağı su ile birlikte tencereye alın
  • Buğdaylar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 45-50 dakika pişirin

Yoğurtlu Sos Hazırlığı:

  • Bir kasede yoğurt, yumurta ve unu çırpın
  • Bu karışıma yavaş yavaş birkaç kepçe sıcak buğday suyu ekleyerek ılıştırın
  • Ilımış yoğurtlu karışımı tencereye yavaşça ekleyin
  • Kısık ateşte 10-15 dakika daha pişirin, ara sıra karıştırın

Son Dokunuş:

  • Tereyağını küçük bir tavada eritin
  • Kuru naneyi tereyağına ekleyip kızartın
  • Hazır olan çorbayı kaselere alın
  • Üzerine naneli tereyağını gezdirerek servis yapın

Püf Noktaları:

  • Yoğurtlu karışımı çorbaya eklerken aniden dökmeyin, aksi halde kesilebilir
  • Çorbayı pişirirken kaynatmamaya özen gösterin
  • İsteğe bağlı olarak içine nohut veya kıyma da ekleyebilirsiniz
  • Servis öncesi bir süre dinlendirirseniz kıvamı daha güzel olur

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Oktay Usta Yayla Çorbası
Oktay Usta Yayla Çorbası
Haber Bülteni
Güncel
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
Güncel
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
;