Brokoli çorbası yoğurtlu nasıl yapılır? tarifini verir misin?
Lezzetli ve besleyici bir çorba arayanlar için pratik bir tarif: yoğurtlu brokoli çorbası. Brokolinin sağlıklı yapısını yoğurtla birleştiren bu nefis çorba, hem hafif hem de doyurucu bir seçenek sunuyor.
Brokoli Çorbası (Yoğurtlu) Tarifi
Malzemeler:
- 1 orta boy brokoli (yaklaşık 400-500 gram)
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 4 su bardağı et veya tavuk suyu (veya su)
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı nane (isteğe bağlı)
Yapılışı:
- Brokoliyi yıkayıp küçük çiçeklerine ayırın, saplarını doğrayın
- Soğanı ince ince doğrayın, sarımsakları ezin
- Tencerede zeytinyağını ısıtıp soğanı pembeleşene kadar kavurun
- Sarımsakları ekleyip 1 dakika daha kavurun
- Brokoliyi ilave edip 2-3 dakika daha kavurun
- Et suyunu veya suyu ekleyip kaynatın, brokoliler yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 15-20 dakika) pişirin
- Ayrı bir kasede yoğurt, un ve yumurta sarısını çırpın
- Çorba ocaktan alındıktan sonra bir kepçe sıcak çorbayı yoğurtlu karışıma yavaş yavaş ekleyerek ılıştırın
- Bu karışımı tencereye yavaşça ekleyip sürekli karıştırın
- Tuz ve karabiberi ekleyip 5 dakika daha kısık ateşte pişirin (kaynatmadan)
- İsteğe bağlı olarak naneyi ekleyip karıştırın
- Sıcak servis yapın
Notlar:
- Yoğurtlu karışımı çorbaya eklerken çok yavaş ve karıştırarak ekleyin, aksi halde yoğurt kesilebilir
- Dilerseniz blender ile pürüzsüz hale getirebilirsiniz
- Servis sırasında üzerine zeytinyağı gezdirebilirsiniz
- Vejetaryenler için et suyu yerine su kullanabilirsiniz
|