Börek Çorbası Tarifi ve Püf Noktaları
Malzemeler:
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 8 su bardağı su veya tavuk suyu
- 1 çay kaşığı karabiber
Hazırlanışı:
- Yoğurt, yumurta, un ve tuzu derin bir kasede karıştırarak hamur elde edin. Hamur kulak memesi yumuşaklığında olmalıdır.
- Hamuru 15 dakika dinlendirin, ardından unlanmış tezgahta incecik açın.
- Açtığınız hamuru önce şeritler halinde kesin, sonra küçük kareler veya baklava dilimi şeklinde doğrayın.
- Bir tencerede su veya tavuk suyunu kaynatın. Doğradığınız hamurları kaynayan suya atıp 10-15 dakika pişirin.
- Başka bir tavada tereyağını eritin, naneyi ve pul biberi ekleyip kızdırın.
- Pişen çorbayı servis kaselerine alın, üzerine tereyağlı sosu gezdirip karabiber serperek servis yapın.
Püf Noktaları:
- Hamuru çok ince açarsanız, çorbada daha yumuşak bir doku elde edersiniz.
- Tavuk suyu kullanırsanız, çorbanın lezzeti daha zengin olur.
- Hamurları suya atarken birbirine yapışmaması için tencerenin kapağını kapatmadan pişirin.
- Tereyağlı sosu çorbaya servis sırasında ekleyin, böylece hem görsel hem lezzet açısından daha etkili olur.
- Çorbayı sıcak servis yapın, soğudukça hamurlar şişebilir ve kıvamı değişebilir.
|