Blendersız domates çorbası nasıl yapılır?

Mutfakta blender olmadan da lezzetli çorbalar yapmanın keyfini çıkarmak mümkün. Geleneksel yöntemlerle hazırlanan bu domates çorbası, doğal malzemelerin lezzetini ön plana çıkarırken pratik bir şekilde sofraları süsleyecek.

25 Kasım 2025

Blendersız Domates Çorbası Tarifi


Malzemeler:


  • 4-5 adet olgun domates
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 4 su bardağı sıcak su veya et suyu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı kuru fesleğen (isteğe bağlı)
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı süt veya krema (isteğe bağlı)

Yapılışı:


  • Domateslerin kabuklarını soyun. Bunun için domateslerin üzerine çizik atıp kaynar suda 1 dakika beklettikten sonra soğuk suya alarak kolayca soyabilirsiniz.
  • Domatesleri küp küp doğrayın. Soğanı ince ince yemeklik doğrayın, sarımsakları da ince dilimleyin.
  • Bir tencereye zeytinyağını alıp ısıtın. Soğanları ekleyip yumuşayana kadar kavurun.
  • Sarımsakları ekleyip 1 dakika daha kavurun.
  • Domates salçasını ekleyip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.
  • Doğranmış domatesleri tencereye ekleyin. Domatesler suyunu salıp yumuşayana kadar ara sıra karıştırarak pişirin (yaklaşık 10-15 dakika).
  • Domatesler iyice yumuşadıktan sonra, bir kevgir veya süzgeç yardımıyla domatesleri ezip püre haline getirin. Ezmek için tahta bir kaşık veya ezici kullanabilirsiniz.
  • Püre haline gelen domatesleri tekrar tencereye alın. Unu ekleyip 2-3 dakika kavurun.
  • Sıcak su veya et suyunu yavaş yavaş ekleyerek karıştırın. Tuz, karabiber, nane ve fesleğeni ekleyip kaynamaya bırakın.
  • Çorba kaynadıktan sonra ocağın ateşini kısıp 15-20 dakika daha pişirin.
  • İsteğe bağlı olarak süt veya kremayı ekleyip 5 dakika daha pişirin.
  • Çorbayı sıcak servis yapın. Üzerine taze fesleğen veya maydanoz ile süsleyebilirsiniz.

Püf Noktaları:

  • Domatesleri iyice yumuşatmak, püre haline getirmeyi kolaylaştırır.
  • Çorbanın kıvamını un yerine 1-2 dilim ekmek içi ile de koyulaştırabilirsiniz.
  • Daha lezzetli olması için çorbayı pişirdikten sonra 10-15 dakika dinlendirin.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Oktay Usta Yayla Çorbası
Oktay Usta Yayla Çorbası
Haber Bülteni
Güncel
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
Güncel
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
;