Biber Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 4 adet dolmalık biber (kırmızı veya yeşil)
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 6 su bardağı su veya et suyu
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 adet defne yaprağı (isteğe bağlı)
- Yarım limonun suyu
- 2 yemek kaşığı yoğurt (servis için)
Yapılışı:
- Biberleri yıkayıp temizleyin, ince ince doğrayın. Soğanı ve sarımsağı küp küp doğrayın.
- Bir tencereye zeytinyağını alıp ısıtın. Soğanı ve sarımsağı ekleyip yumuşayana kadar kavurun.
- Doğranmış biberleri ekleyip 5 dakika daha kavurun, biberlerin rengi dönmeye başlasın.
- Domates salçasını ekleyip 1-2 dakika daha kavurun, salçanın kokusu çıksın.
- Yıkanmış kırmızı mercimeği, suyu veya et suyunu, baharatları ve defne yaprağını ekleyip karıştırın.
- Tencerenin kapağını kapatıp, çorbayı kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra ocağın ateşini kısıp, mercimekler ve biberler yumuşayana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
- Çorba piştikten sonra ocağı kapatın, defne yaprağını çıkarın ve limon suyunu ekleyip karıştırın.
- Çorbayı servis kaselerine alın, üzerine bir kaşık yoğurt ekleyip sıcak servis yapın. Afiyet olsun!
İpuçları:
- Çorbayı blender'dan geçirerek pürüzsüz bir kıvam da elde edebilirsiniz.
- Daha lezzetli olması için et suyu kullanmanızı öneririm.
- Servis sırasında üzerine nane veya pul biber serpebilirsiniz.
|