Beyhan'ın mutfağında 4 kaşık çorbası nasıl yapılır?

Lezzetli ve pratik bir çorba arayanlar için Beyhan'ın Mutfağı'ndan gelen bu tarif, sadece dört ana malzemenin ölçüsüyle adeta bir geleneği yaşatıyor. Her kaşığında ev yapımı lezzetin sıcaklığını hissettiren 4 Kaşık Çorbası, hem besleyici hem de hazırlaması kolay bir seçenek sunuyor.

24 Kasım 2025

Beyhan'ın Mutfağı'ndan 4 Kaşık Çorbası Tarifi


Malzemeler:


  • 4 yemek kaşığı un
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 yemek kaşığı pirinç
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yumurta sarısı
  • 1.5 litre su veya et suyu
  • Tuz, nane, pul biber

Hazırlanışı:


  • Geniş bir tencerede tereyağını eritin ve unu ekleyerek kavurun. Unun rengi hafif dönene kadar orta ateşte karıştırarak pişirin.
  • Pirinci ekleyip 1-2 dakika daha kavurun, ardından suyu veya et suyunu yavaşça ilave edin. Tuzunu ayarlayın ve kaynayana kadar karıştırın.
  • Pirinçler yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 15-20 dakika) kısık ateşte pişirin.
  • Ayrı bir kapta yoğurdu ve yumurta sarısını çırpın. Üzerine çorbadan birkaç kaşık ekleyerek ılıştırın (bu, yoğurdun kesilmesini önler).
  • Bu karışımı tencereye yavaşça ekleyin, sürekli karıştırarak 5 dakika daha pişirin. Çorba kıvam alacaktır.
  • Son olarak, ayrı bir tavada tereyağını kızdırıp nane ve pul biber ekleyin, kokusu çıkınca çorbanın üzerine gezdirin.

Servis Önerisi:

  • Sıcak servis yapın, yanında limon dilimleri ile sunabilirsiniz. Afiyet olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Oktay Usta Yayla Çorbası
Oktay Usta Yayla Çorbası
Haber Bülteni
Güncel
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
Güncel
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
;