Bebekler İçin Yayla Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 1 yemek kaşığı pirinç
- 1 su bardağı su (ilk etapta pirinçleri haşlamak için)
- 1 çay bardağı yoğurt (mümkünse ev yoğurdu)
- 1 tatlı kaşığı un (buğday unu)
- 1 çay kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tereyağı (isteğe bağlı)
- Kuru nane (bebeğiniz 1 yaşından büyükse az miktarda)
- 1 su bardağı su veya et suyu (çorbanın kıvamı için)
Hazırlanışı:
- Pirinçleri iyice yıkayın ve 1 su bardağı su ile birlikte tencereye alın. Pirinçler yumuşayıncaya kadar haşlayın (yaklaşık 15-20 dakika).
- Haşlanmış pirinçleri blendırdan geçirerek pürüzsüz bir kıvam elde edin.
- Ayrı bir kasede yoğurt, un ve 1 çay bardağı suyu çırpın, topak kalmamasına özen gösterin.
- Bu karışımı, haşlanmış ve blendırdan geçirilmiş pirinçlerin bulunduğu tencereye ekleyin.
- Kısık ateşte, karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında 1 su bardağı su veya et suyunu ekleyin ve kıvam alana kadar pişirmeye devam edin (yaklaşık 10 dakika).
- Çorba piştikten sonra ocaktan alın, 1 çay kaşığı zeytinyağını ekleyip karıştırın.
- İsteğe bağlı olarak, ayrı bir tavada 1 çay kaşığı tereyağını eritip kuru naneyi ekleyin (bebeğiniz 1 yaşından büyükse). Hafçe kızaran naneyi çorbanın üzerine gezdirin.
Püf Noktaları:
- Bebeğiniz 6-8 aylık dönemdeyse, çorbayı daha pürüzsüz hale getirmek için süzgeçten geçirebilirsiniz.
- Yoğurt eklerken, çorbanın kesilmemesi için oda sıcaklığında olmasına dikkat edin.
- Bebeğinizin alerji durumunu göz önünde bulundurun. Buğday unu yerine pirinç unu da kullanabilirsiniz.
- Çorbayı bebeğinize vermeden önce, sıcaklığını kontrol edin.
Bebeğiniz İçin Önemli Notlar:
- Bu tarif, genellikle 6. aydan itibaren ek gıdaya geçiş yapan bebekler için uygundur. Ancak, bebeğinizin doktoruna danışarak ek gıdaya başlamanız önerilir.
- Yeni bir gıda ile tanıştırırken, 3 gün kuralını uygulayarak alerjik reaksiyonları gözlemleyin.
- Bebeğiniz 1 yaşından küçükse, tuz ve baharat eklemeyin.
|