Arpa ve tel şehriye çorbası nasıl yapılır?
Hem besleyici hem de lezzetli bir çorba arayanlar için arpa ve tel şehriyenin mükemmel uyumuyla hazırlanan bu tarif, soğuk kış günlerinin vazgeçilmezi olacak. Tereyağında kavrulan sebzelerin aromasıyla zenginleşen et suyu, iki farklı şehriye çeşidinin dokusunu birleştirerek sıcak bir mola vaat ediyor.
Arpa ve Tel Şehriye Çorbası TarifiMalzemeler:
Yapılışı:1. Soğanı ince ince doğrayın. Havuç ve patatesi küp küp doğrayarak hazırlayın. 2. Tencereye tereyağını veya zeytinyağını alıp ısıtın. Soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun. 3. Havuç ve patatesi ekleyip 2-3 dakika daha kavurmaya devam edin. 4. Arpa şehriyeleri ekleyip hafifçe kavurun, şehriyelerin rengi hafif değişene kadar (yaklaşık 2-3 dakika) karıştırın. 5. Et suyunu veya tavuk suyunu ekleyin. Su kullanacaksanız, 1 tatlı kaşığı tavuk bulyon ekleyebilirsiniz. 6. Tuz, karabiber ve kuru naneyi ekleyip kaynamaya bırakın. 7. Çorba kaynadıktan sonra ocağın ateşini kısıp, arpa şehriyeler yumuşayana kadar (yaklaşık 15-20 dakika) pişirin. 8. Arpa şehriyeler yumuşadıktan sonra tel şehriyeleri ekleyin ve 5-7 dakika daha pişirin. 9. Çorbanın kıvamı koyu gelirse, sıcak su ekleyerek ayarlayabilirsiniz. 10. Son olarak limon suyunu ekleyip (isteğe bağlı) karıştırın ve ocaktan alın. 11. Servis yaparken üzerine ince kıyılmış maydanoz serperek sıcak sıcak servis edin. Püf Noktaları:
Besin Değerleri (1 porsiyon için yaklaşık):
Bu lezzetli ve doyurucu çorbayı afiyetle yemenizi dilerim! |






.webp)





















