Arpa şehriyeli havuçlu tavuk çorbası nasıl yapılır?

Soğuk kış günlerini ısıtacak, hem besleyici hem de pratik bir lezzet arayanlar için nefis bir çorba tarifi. Arpa şehriyenin enfes dokusu, havuçların doğal tatlılığı ve tavuğun lezzetiyle buluşan bu çorba, sadece 30 dakikada sofralarınızı şenlendirecek.

25 Kasım 2025

Arpa Şehriyeli Havuçlu Tavuk Çorbası Tarifi


Malzemeler:


  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet orta boy soğan (küp doğranmış)
  • 2 adet orta boy havuç (küp doğranmış)
  • 1 su bardağı arpa şehriye
  • 300 gram tavuk göğsü (küp doğranmış)
  • 6 su bardağı tavuk suyu veya su
  • Tuz, karabiber, kekik (damak zevkinize göre)
  • İsteğe bağlı: maydanoz (doğranmış)

Yapılışı:


  • Geniş bir tencereye zeytinyağını alın ve orta ateşte ısıtın.
  • Soğanı ekleyip yumuşayana kadar, yaklaşık 3-4 dakika soteleyin.
  • Havucu ekleyip 2-3 dakika daha sotelemeye devam edin.
  • Arpa şehriyeyi ekleyip hafifçe kavurun, şehriyeler hafif renk değiştirene kadar karıştırın.
  • Tavuk parçalarını ekleyip her tarafı beyazlaşana kadar pişirin, yaklaşık 5 dakika.
  • Tavuk suyu veya suyu ekleyin, kaynamaya bırakın.
  • Kaynadıktan sonra ocağın ateşini kısın, tuz, karabiber ve kekik ekleyin.
  • Tencerenin kapağını kapatıp, tavuk ve şehriyeler yumuşayana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
  • Pişme süresi sonunda, isteğe bağlı olarak doğranmış maydanozu ekleyip karıştırın.
  • Sıcak servis yapın, afiyet olsun!

İpuçları:

  • Tavuk suyu kullanırsanız çorbanın lezzeti daha zengin olacaktır.
  • Çorbanın kıvamını ayarlamak için su miktarını artırabilir veya azaltabilirsiniz.
  • Daha besleyici bir seçenek için içine bezelye veya mısır ekleyebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Oktay Usta Yayla Çorbası
Oktay Usta Yayla Çorbası
Haber Bülteni
Güncel
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
Güncel
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
;