Arpa Şehriyeli Havuçlu Tavuk Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet orta boy soğan (küp doğranmış)
- 2 adet orta boy havuç (küp doğranmış)
- 1 su bardağı arpa şehriye
- 300 gram tavuk göğsü (küp doğranmış)
- 6 su bardağı tavuk suyu veya su
- Tuz, karabiber, kekik (damak zevkinize göre)
- İsteğe bağlı: maydanoz (doğranmış)
Yapılışı:
- Geniş bir tencereye zeytinyağını alın ve orta ateşte ısıtın.
- Soğanı ekleyip yumuşayana kadar, yaklaşık 3-4 dakika soteleyin.
- Havucu ekleyip 2-3 dakika daha sotelemeye devam edin.
- Arpa şehriyeyi ekleyip hafifçe kavurun, şehriyeler hafif renk değiştirene kadar karıştırın.
- Tavuk parçalarını ekleyip her tarafı beyazlaşana kadar pişirin, yaklaşık 5 dakika.
- Tavuk suyu veya suyu ekleyin, kaynamaya bırakın.
- Kaynadıktan sonra ocağın ateşini kısın, tuz, karabiber ve kekik ekleyin.
- Tencerenin kapağını kapatıp, tavuk ve şehriyeler yumuşayana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
- Pişme süresi sonunda, isteğe bağlı olarak doğranmış maydanozu ekleyip karıştırın.
- Sıcak servis yapın, afiyet olsun!
İpuçları:
- Tavuk suyu kullanırsanız çorbanın lezzeti daha zengin olacaktır.
- Çorbanın kıvamını ayarlamak için su miktarını artırabilir veya azaltabilirsiniz.
- Daha besleyici bir seçenek için içine bezelye veya mısır ekleyebilirsiniz.
|