Arpa şehriye ile yoğurtlu çorba nasıl yapılır?
Lezzetli ve besleyici bir çorba arayanlar için pratik bir tarif: arpa şehriyeli yoğurtlu çorba. Hem hafif hem de doyurucu olan bu çorba, özellikle soğuk günlerde içinizi ısıtacak. Yoğurtlu karışımın pürüzsüz kıvamı ve tereyağlı nane sosunun aromasıyla damaklarda unutulmaz bir tat bırakıyor.
Arpa Şehriyeli Yoğurtlu Çorba Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı arpa şehriye
- 2 su bardağı yoğurt
- 1 yumurta
- 6 su bardağı su veya tavuk suyu
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı kuru nane
- Tuz
Yapılışı:
- Geniş bir tencereye suyu veya tavuk suyunu ekleyip kaynamaya bırakın.
- Kaynayan suya arpa şehriyeleri ilave edip 10-12 dakika kadar haşlayın.
- Başka bir kasede yoğurt, yumurta ve unu pürüzsüz olana kadar çırpın.
- Yoğurtlu karışıma bir kepçe sıcak çorbadan ekleyip ılıştırın (bu işlem yoğurdun kesilmesini önler).
- Ilıyan yoğurtlu karışımı yavaş yavaş tencereye ekleyip sürekli karıştırın.
- Çorbayı 5-6 dakika daha kısık ateşte pişirin, tuzunu ekleyin.
- Başka bir tavada tereyağını eritip naneyi ekleyin ve kızarana kadar ısıtın.
- Çorbayı servis kaselerine alıp üzerine tereyağlı naneyi gezdirin.
Püf Noktaları:
- Yoğurtlu karışımı çorbaya eklerken mutlaka ılıştırma işlemi yapın.
- Çorbayı pişirirken kaynatmamaya özen gösterin.
- İsteğe bağlı olarak sarımsak ekleyebilirsiniz.
- Arpa şehriyeleri çok fazla su çektiği için kıvamı koyu olursa sıcak su ekleyebilirsiniz.
|