Arda'nın mutfağında kısır tarifi nedir ve nasıl yapılır?
Geleneksel lezzetlerin en sevilenlerinden kısır, Arda'nın Mutfağı'nda pratik adımlarla hazırlanıyor. Taze sebzeler ve baharatlarla zenginleştirilen bu tarif, bulgurun kıvamından servis önerilerine kadar tüm incelikleriyle sunuluyor.
Arda'nın Mutfağı'ndan Kısır Tarifi
Malzemeler:
- 2 su bardağı ince bulgur
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 büyük soğan
- 3-4 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- 3-4 adet taze soğan
- 1 demet maydanoz
- 2 adet orta boy domates
- 1 adet salatalık
- Yarım demet nane
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 limonun suyu
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı pul biber
- Tuz
Hazırlanışı:
- İnce bulguru derin bir kaseye alın ve üzerine 1 su bardağı sıcak suyu ekleyerek 15-20 dakika kadar şişmeye bırakın
- Soğanı ince ince doğrayın
- Tavaya zeytinyağını alıp soğanları ekleyin ve pembeleşene kadar kavurun
- Soğanlar kavrulunca üzerine domates salçasını ekleyip 2-3 dakika daha kavurun
- Şişen bulgurun üzerine hazırladığınız salçalı soğan karışımını ekleyin ve iyice karıştırın
- Taze soğan, maydanoz, nane, domates ve salatalığı ince ince doğrayın
- Doğranmış sebzeleri bulgur karışımına ekleyin
- Nar ekşisi, limon suyu, kimyon, pul biber ve tuzu ilave edip tüm malzemeleri iyice karıştırın
- Kısırı buzdolabında 1-2 saat dinlendirdikten sonra servis yapın
Püf Noktaları:
- Bulgurun çok fazla yumuşamaması için su miktarını iyi ayarlayın
- Sebzeleri mümkün olduğunca ince doğramaya özen gösterin
- Dinlendirme süresi kısırın lezzetinin oturması için önemlidir
- Servis yaparken üzerini marul yaprakları ve limon dilimleriyle süsleyebilirsiniz
|