Anadolu çorbası için gerekli malzemeler nelerdir?

Geleneksel Türk mutfağının şifa dolu lezzetlerinden Anadolu çorbası, hem besleyici özellikleri hem de pratik hazırlanışıyla sofraların vazgeçilmezi olarak öne çıkıyor. Kırmızı mercimeğin besleyiciliğini sebzelerle birleştiren bu çorba, özellikle soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak bir lezzet şöleni sunuyor.

20 Kasım 2025

Anadolu Çorbası İçin Malzemeler


Anadolu çorbası, geleneksel Türk mutfağının besleyici ve lezzetli çorbalarından biridir. Genellikle şifa niyetine içilen bu çorba için temel malzemeler şunlardır:

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ (zeytinyağı veya ayçiçek yağı)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber (isteğe bağlı)
  • 6-7 su bardağı sıcak su veya et suyu
  • 1 çay kaşığı nane (servis için)

Not: Malzemeler çorbanın kıvamına ve damak zevkinize göre ayarlanabilir. İsterseniz içine pirinç veya şehriye de ekleyebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Oktay Usta Yayla Çorbası
Oktay Usta Yayla Çorbası
Haber Bülteni
Güncel
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
Güncel
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
;