4 kişilik yayla çorbası tarifini nasıl yapabilirim?

Lezzetli ve doyurucu bir Anadolu klasiği olan yayla çorbası, soğuk kış günlerinin vazgeçilmez lezzetlerinden. Yoğurt ve nanenin enfes uyumuyla hazırlanan bu çorba, hem hafif hem de besleyici özelliğiyle sofraları süslüyor.

24 Kasım 2025

4 Kişilik Yayla Çorbası Tarifi


Malzemeler:


  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1/2 su bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı
  • 6 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber (isteğe bağlı)

Yapılışı:


1. Pirinçleri yıkayıp bir tencereye alın. Üzerine 6 su bardağı su ekleyip kaynamaya bırakın. Pirinçler yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 15-20 dakika) pişirin.

2. Başka bir kasede yoğurt, un ve yumurta sarısını iyice çırpın. Bu karışımın topaklanmaması için birkaç kaşık sıcak çorba suyundan ekleyip ılıştırın.

3. Ilımış yoğurtlu karışımı, tenceredeki pirinçli suya yavaş yavaş ekleyin. Sürekli karıştırarak kaynamasını sağlayın. Kaynadıktan sonra 5-10 dakika daha kısık ateşte pişirin.

4. Ayrı bir tavada tereyağını eritin. İçine naneyi ekleyip kızdırın ve kokusu çıkana kadar kavurun.

5. Çorbayı ocaktan almadan önce tuzunu ve isteğe bağlı olarak karabiberini ekleyip karıştırın.

6. Çorbayı kaselere aldıktan sonra üzerine kızdırılmış tereyağlı naneyi gezdirip servis yapın.

Püf Noktaları:

  • Yoğurtlu karışımı çorbaya eklerken kesilmemesi için mutlaka ılıştırma işlemi yapın
  • Çorbayı sürekli karıştırarak pişirin
  • Nane ve tereyağını iyice kızdırarak çorbanın lezzetini artırabilirsiniz
  • İsterseniz pirinç yerine bulgur da kullanabilirsiniz

Afiyet olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Oktay Usta Yayla Çorbası
Oktay Usta Yayla Çorbası
Haber Bülteni
Güncel
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
Güncel
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
;