4 kişilik mercimek çorbası nasıl hazırlanır?

Lezzetli ve besleyici bir başlangıç olan mercimek çorbası, sofraların vazgeçilmezi olarak öne çıkıyor. Dört kişilik bu tarif, hem pratik hazırlanışı hem de iç ısıtan lezzetiyle günlük menülerinize renk katacak.

24 Kasım 2025

4 Kişilik Mercimek Çorbası Tarifi


Mercimek çorbası, hem besleyici hem de pratik bir tarif olması nedeniyle Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. İşte 4 kişilik nefis bir mercimek çorbası hazırlamak için adım adım tarif:

Malzemeler:


  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı veya tereyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 6 su bardağı sıcak su veya et suyu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber (isteğe bağlı)
  • 1 adet defne yaprağı (isteğe bağlı)

Sos İçin:


  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

Hazırlanışı:

  • Kırmızı mercimeği yıkayıp süzün. Soğanı ince ince doğrayın, havucu ve patatesi küp küp doğrayın.
  • Bir tencereye zeytinyağı veya tereyağını alıp ısıtın. Doğranmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
  • Domates salçasını ekleyip 1-2 dakika daha kavurun, ardından doğranmış havuç ve patatesi ilave edin.
  • Yıkanmış mercimeği tencereye ekleyin ve 2-3 dakika karıştırarak kavurun.
  • Üzerine sıcak su veya et suyunu ekleyin. Tuz, karabiber, kırmızı toz biber ve defne yaprağını ilave edip kaynamaya bırakın.
  • Çorba kaynadıktan sonra ocağın ateşini kısıp, mercimek ve sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
  • Pişen çorbayı ocaktan alın ve blender ile pürüzsüz bir kıvam alana kadar ezin. Kıvamı koyu gelirse biraz sıcak su ekleyip ayarlayabilirsiniz.
  • Ayrı bir tavada tereyağını eritin, kırmızı toz biberi ekleyip 1 dakika kavurun (sos için).
  • Çorbayı kaselere aldıktan sonra üzerine hazırladığınız sosu gezdirin.
  • Sıcak olarak servis yapın, yanında limon dilimleri ile sunabilirsiniz.

Püf Noktaları:

  • Mercimek çorbasının lezzetini artırmak için et suyu kullanabilirsiniz.
  • Çorbayı blender ile ezmek yerine el blenderı kullanarak daha homojen bir kıvam elde edebilirsiniz.
  • Sosu fazla yakmamaya dikkat edin, aksi takdirde acı bir tat oluşabilir.
  • İsteğe bağlı olarak çorbaya bir diş sarımsak ekleyerek farklı bir lezzet katabilirsiniz.

Bu tarifle 4 kişilik doyurucu ve sağlıklı bir mercimek çorbası hazırlayabilir, soğuk kış günlerinde içinizi ısıtabilirsiniz. Afiyet olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Oktay Usta Yayla Çorbası
Oktay Usta Yayla Çorbası
Haber Bülteni
Güncel
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
Güncel
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
;