3 Kişilik Yayla Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı pirinç
- 1 çay bardağı süzme yoğurt
- 1 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı un
- 6 su bardağı su veya et suyu
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı kuru nane
- Tuz (damak tadınıza göre)
- 1 tatlı kaşığı kuru nane (üzeri için)
Yapılışı:
- Pirinci yıkayıp bir tencereye alın. Üzerine su veya et suyunu ekleyip kaynamaya bırakın.
- Pirinçler yumuşayıncaya kadar orta ateşte pişirin (yaklaşık 15-20 dakika).
- Ayrı bir kasede yoğurt, yumurta sarısı ve unu çırpın. Üzerine bir kepçe sıcak çorbadan ekleyip karıştırarak ılıştırın (bu adım, yoğurdun kesilmesini önler).
- Bu karışımı yavaş yavaş tenceredeki çorbaya ekleyin, sürekli karıştırarak kaynamasını sağlayın.
- Çorba kaynadıktan sonra 5 dakika daha pişirin, ardından ocaktan alın.
- Tereyağını küçük bir tavada eritin, kuru naneyi ekleyip kızartın.
- Çorbayı kaselere paylaştırın, üzerine kızdırılmış tereyağlı naneyi gezdirip servis yapın.
Püf Noktaları:
- Yoğurdu çorbaya eklerken yavaş yavaş ve karıştırarak ilave edin, aksi halde kesilebilir.
- Et suyu kullanırsanız çorbanın lezzeti daha zengin olur.
- Çorbanın kıvamını ayarlamak için su miktarını artırabilir veya azaltabilirsiniz.
Servis Önerisi:
- Sıcak servis yapın, yanında limon dilimleri ile sunabilirsiniz.
|