3 Kişilik Mercimek Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 adet orta boy soğan
- 1 adet orta boy havuç
- 1 adet orta boy patates
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 6 su bardağı sıcak su
- 1 adet tavuk bulyon (isteğe bağlı)
Sosu İçin:
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Yapılışı:
- Kırmızı mercimeği yıkayıp süzün.
- Soğanı küp küp doğrayın, havucu ve patatesi küp şeklinde doğrayın.
- Bir tencereye zeytinyağını alıp soğanları pembeleşene kadar kavurun.
- Havuç ve patatesleri ekleyip 2-3 dakika daha kavurun.
- Mercimekleri ve unu ilave edip 1-2 dakika karıştırarak kavurun.
- Sıcak suyu, tuzu, karabiberi, kimyonu ve varsa tavuk bulyonu ekleyin.
- Tencerenin kapağını kapatıp mercimekler ve sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık 20-25 dakika kaynatın.
- Çorbayı ocaktan alıp blender ile pürüzsüz hale getirin.
- Ayrı bir tavada tereyağını eritin, kırmızı toz biberi ekleyip 1 dakika kavurun.
- Hazırladığınız sosu çorbanın üzerine gezdirin.
- Sıcak servis yapın, dilerseniz yanında limon ile servis edebilirsiniz.
Püf Noktaları:
- Mercimekleri iyice yıkayarak toprak kalıntılarından arındırın.
- Çorbayı blender ile çekmeden önce biraz soğumasını bekleyin.
- Sosu çok yakmamaya dikkat edin, aksi halde acı bir tat oluşabilir.
- Kıvamını beğenmezseniz, su ekleyerek ayarlayabilirsiniz.
|