20 kişilik mercimek çorbası nasıl hazırlanır?
Kalabalık sofraların vazgeçilmezi olan bu mercimek çorbası, tam 20 kişiye yetecek ölçüleriyle özel günlerin ve toplu davetlerin kurtarıcısı olacak. Kıvamıyla ve lezzetiyle damaklarda iz bırakacak bu tarif, pratik hazırlanışıyla da mutfakta fazla zaman geçirmek istemeyenler için ideal.
20 Kişilik Mercimek Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 3 su bardağı kırmızı mercimek
- 2 büyük soğan (ince doğranmış)
- 3 orta boy havuç (küp doğranmış)
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 10 su bardağı sıcak su veya et suyu
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber (isteğe bağlı)
Sosu İçin:
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Hazırlanışı:
- Geniş bir tencereye sıvı yağı alın, doğranmış soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
- Salçayı ekleyip 2-3 dakika daha kavurun.
- Havucu ve mercimeği ekleyip 2-3 dakika daha karıştırın.
- Sıcak suyu veya et suyunu ekleyin, tuz ve baharatları ilave edin.
- Kaynadıktan sonra ocağın ateşini kısın, mercimek ve havuçlar yumuşayana kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin.
- Pişen çorbayı blenderdan geçirerek pürüzsüz bir kıvam elde edin.
- Ayrı bir tavada tereyağını eritin, naneyi ve kırmızı toz biberi ekleyip 1 dakika kavurun.
- Hazırladığınız sosu çorbanın üzerine dökün ve karıştırın.
- Sıcak olarak servis yapın.
Püf Noktaları:
- Mercimekleri pişirmeden önce yıkayıp süzün.
- Çorbanın kıvamını kontrol edip gerekirse su ekleyerek ayarlayın.
- Dilerseniz içine 1-2 diş sarımsak ekleyerek farklı bir lezzet katabilirsiniz.
|