2 kişilik yayla çorbası nasıl yapılır, tarif nedir?
Serin yaz günlerinde içinizi ısıtacak, geleneksel lezzetlerden biri olan yayla çorbası için pratik bir tarif. İki kişilik ölçülerle hazırlanan bu nefis çorba, hem besleyici hem de hazırlaması oldukça kolay.
2 Kişilik Yayla Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 1/2 su bardağı pirinç
- 4 su bardağı su
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı kuru nane
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber (isteğe bağlı)
Hazırlık Süresi:
Pişirme Süresi:
Yapılışı:
- Pirinci yıkayıp tencereye alın, üzerine 4 su bardağı su ekleyip kaynatın
- Pirinçler yumuşayıncaya kadar 15-20 dakika pişirin
- Ayrı bir kasede yoğurt, yumurta sarısı ve unu çırpın
- Yoğurtlu karışıma bir kepçe sıcak çorbadan yavaş yavaş ekleyerek ılıştırın
- Bu karışımı tencereye yavaşça ekleyip sürekli karıştırın
- 5 dakika daha kaynatın, tuz ve karabiberi ekleyin
- Tereyağını küçük bir tavada kızdırın, naneyi ekleyip kızartın
- Çorbayı kaselere aldıktan sonra üzerine naneli tereyağ gezdirin
Püf Noktaları:
- Yoğurtlu karışımı çorbaya eklerken yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak ekleyin
- Nane ve tereyağını çok yakmadan kızartın
- İsteğe bağlı olarak 1 diş sarımsak ekleyebilirsiniz
- Kıvamını ayarlamak için su miktarını azaltıp artırabilirsiniz
Servis Önerisi:
- Sıcak servis yapın, yanında limon dilimleri ile sunabilirsiniz
|