2 kişilik mercimek çorbası düdüklüde nasıl yapılır?

Düdüklü tencerede hazırlanan pratik ve lezzetli bir mercimek çorbası tarifi, hem zamandan tasarruf etmenizi sağlıyor hem de besin değerlerini koruyor. İki kişilik ölçülerle sunulan bu tarif, günlük hayatın koşuşturmasında hızlıca hazırlanabilecek bir seçenek.

24 Kasım 2025

2 Kişilik Düdüklü Tencerede Mercimek Çorbası Tarifi


Malzemeler:


  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 adet orta boy havuç
  • 1 adet orta boy patates
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 litre sıcak su veya et suyu
  • 1 yemek kaşığı salça (isteğe bağlı)
  • Limon ve kırmızı pul biber (servis için)

Hazırlık Aşamaları:


1. Malzemelerin Hazırlanması:

  • Soğanı küp küp doğrayın.
  • Havuç ve patatesi küp şeklinde doğrayın.
  • Mercimeği yıkayıp süzün.

2. Düdüklü Tencerede Pişirme:

  • Düdüklü tencereye zeytinyağını alıp ısıtın.
  • Soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
  • Salça kullanacaksanız ekleyip 1 dakika daha kavurun.
  • Doğranmış havuç ve patatesi ekleyip 2-3 dakika daha karıştırın.
  • Yıkanmış mercimeği ilave edin.
  • Üzerine sıcak su veya et suyunu ekleyin.
  • Tuz, karabiber ve kimyonu ekleyip karıştırın.

3. Düdüklüde Pişirme Süresi:

  • Düdüklü tencerenin kapağını kapatın.
  • Yüksek ateşte düdük ötmeye başlayınca ateşi kısın.
  • 10-12 dakika pişirin (mercimek ve sebzeler iyice yumuşayacaktır).

4. Çorbanın Son Dokunuşları:

  • Pişme süresi tamamlanınca tencerenin basıncını doğal olarak salmasını bekleyin veya soğuk suyla hızlı soğutma yapın.
  • Çorbayı blender ile pürüzsüz hale getirin (isterseniz ezerek de yapabilirsiniz).
  • Kıvamı koyu gelirse biraz sıcak su ekleyip bir taşım kaynatın.

5. Servis Önerisi:

  • Sıcak servis yapın.
  • Üzerine limon sıkıp kırmızı pul biber serperek servis edin.
  • Yanında limon dilimleri ile birlikte sunabilirsiniz.

Püf Noktaları:

  • Mercimeklerin iyice yıkanması çorbanın renginin berrak olmasını sağlar.
  • Düdüklü tencerede pişirme süresi tencerenin markasına göre 1-2 dakika değişebilir.
  • Çorbanın kıvamını ayarlamak için piştikten sonra su ekleyebilirsiniz.
  • İsteğe göre içine nane veya kekik de ekleyebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Oktay Usta Yayla Çorbası
Oktay Usta Yayla Çorbası
Haber Bülteni
Güncel
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
Güncel
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
;