15 kişilik yayla çorbası tarifi nasıl hazırlanır?

Kalabalık sofraların vazgeçilmezi olan yayla çorbası, misafirlerinizi doyurucu ve lezzetli bir başlangıçla karşılamanın en pratik yolu. Pirinç ve yoğurdun dengeli buluşması, tereyağında kızartılan nanenin aromasıyla tamamlanıyor.

20 Kasım 2025

15 Kişilik Yayla Çorbası Tarifi


Malzemeler:


  • 2 su bardağı pirinç
  • 1,5 su bardağı yoğurt
  • 1 yumurta sarısı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 10 su bardağı su (yaklaşık 2 litre)
  • 3 yemek kaşığı kuru nane
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı kuru nane
  • Tuz (damak tadınıza göre)

Hazırlanışı:


  • Pirinci yıkayıp tencereye alın, üzerine suyu ekleyip haşlanmaya bırakın
  • Ayrı bir kapta yoğurt, yumurta sarısı ve unu pürüzsüz kıvam alana kadar çırpın
  • Haşlanan pirinçlere yoğurtlu karışımı azar azar ekleyerek karıştırın
  • Kısık ateşte 15-20 dakika daha pişirin, ara sıra karıştırmayı unutmayın
  • Tereyağını küçük bir tavada eritin, naneyi ekleyip kızartın
  • Çorbayı servis kaselerine alın, üzerine nane sosunu gezdirin

Püf Noktaları:

  • Yoğurtlu karışımı çorbaya eklerken ısıyı kısın ve sürekli karıştırın
  • Çorbanın kıvamını ayarlamak için su miktarını ayarlayabilirsiniz
  • Nane sosunu çorba piştikten hemen sonra ekleyin
  • İsteğe bağlı olarak 1 diş sarımsak ekleyebilirsiniz

Servis Önerisi:

  • Sıcak servis yapın, yanında limon dilimleri ile sunabilirsiniz

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Oktay Usta Yayla Çorbası
Oktay Usta Yayla Çorbası
Haber Bülteni
Güncel
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
Güncel
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
;