15 kişilik yayla çorbası tarifi nasıl hazırlanır?
Kalabalık sofraların vazgeçilmezi olan yayla çorbası, misafirlerinizi doyurucu ve lezzetli bir başlangıçla karşılamanın en pratik yolu. Pirinç ve yoğurdun dengeli buluşması, tereyağında kızartılan nanenin aromasıyla tamamlanıyor.
15 Kişilik Yayla Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 2 su bardağı pirinç
- 1,5 su bardağı yoğurt
- 1 yumurta sarısı
- 3 yemek kaşığı un
- 10 su bardağı su (yaklaşık 2 litre)
- 3 yemek kaşığı kuru nane
- 4 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı kuru nane
- Tuz (damak tadınıza göre)
Hazırlanışı:
- Pirinci yıkayıp tencereye alın, üzerine suyu ekleyip haşlanmaya bırakın
- Ayrı bir kapta yoğurt, yumurta sarısı ve unu pürüzsüz kıvam alana kadar çırpın
- Haşlanan pirinçlere yoğurtlu karışımı azar azar ekleyerek karıştırın
- Kısık ateşte 15-20 dakika daha pişirin, ara sıra karıştırmayı unutmayın
- Tereyağını küçük bir tavada eritin, naneyi ekleyip kızartın
- Çorbayı servis kaselerine alın, üzerine nane sosunu gezdirin
Püf Noktaları:
- Yoğurtlu karışımı çorbaya eklerken ısıyı kısın ve sürekli karıştırın
- Çorbanın kıvamını ayarlamak için su miktarını ayarlayabilirsiniz
- Nane sosunu çorba piştikten hemen sonra ekleyin
- İsteğe bağlı olarak 1 diş sarımsak ekleyebilirsiniz
Servis Önerisi:
- Sıcak servis yapın, yanında limon dilimleri ile sunabilirsiniz
|