Zerdeçallı sarı mercimek çorbası nasıl yapılır?

Sarı mercimeğin besleyici lezzetini zerdeçalın altın rengi ve şifalı dokunuşuyla buluşturan bu çorba, hem pratik hem de sağlıklı bir öğün alternatifi sunuyor. Soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak, yaz aylarında ise hafif bir seçenek olarak sofralarınızı renklendirecek.

26 Kasım 2025

Zerdeçallı Sarı Mercimek Çorbası Tarifi


Malzemeler:


  • 1 su bardağı sarı mercimek
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber (isteğe bağlı)
  • 6 su bardağı sıcak su veya et suyu
  • Tuz ve karabiber
  • Limon suyu (servis için)

Yapılışı:


1. Sarı mercimeği yıkayıp süzün. Soğanı ince ince doğrayın, havuç ve patatesi küp küp doğrayın.

2. Bir tencereye zeytinyağını alıp ısıtın. Soğanı ekleyip yumuşayana kadar kavurun.

3. Havuç ve patatesi ekleyip 2-3 dakika daha kavurun.

4. Sarı mercimeği, zerdeçalı, kimyonu ve kırmızı toz biberi ekleyip karıştırın.

5. Sıcak suyu veya et suyunu ekleyip kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra ocağın altını kısıp mercimekler ve sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.

6. Çorba piştikten sonra blender ile pürüzsüz hale getirin. Dilerseniz pütürlü bırakabilirsiniz.

7. Tuz ve karabiberi ekleyip bir taşım daha kaynatın.

8. Servis yaparken üzerine limon suyu sıkıp sıcak olarak tüketin.

İpuçları:

  • Zerdeçalın rengi ve aroması için çorbayı pişirdikten sonra ekleyebilirsiniz.
  • Kıvamını ayarlamak için su miktarını artırabilir veya azaltabilirsiniz.
  • Üzerine nane, pul biber veya zeytinyağı gezdirerek servis edebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Oktay Usta Yayla Çorbası
Oktay Usta Yayla Çorbası
Haber Bülteni
Güncel
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
Güncel
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
;