Yuvalama çorbasının tarifinde hangi malzemeler var?

Lezzetli bir yuvalama çorbası hazırlamak için gerekli tüm malzemeler burada listelenmiştir. Kuzu eti, nohut ve yeşil mercimek ile hazırlanan bu doyurucu çorba, özel günlerde ve misafir ağırlamalarda tercih edilen geleneksel bir tat. Köfteler için ayrılan malzemelerle hazırlanan yuvalamalar, çorbaya ayrı bir lezzet katıyor.

20 Kasım 2025

Yuvalama Çorbası Tarifi İçin Malzemeler


Çorba İçin:


  • 500 gram kuzu kuşbaşı veya kıyma
  • 1 su bardağı nohut (bir gece önceden ıslatılmış)
  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 litre sıcak su veya et suyu
  • 3 yemek kaşığı tereyağı veya sıvı yağ
  • Tuz, karabiber, kırmızı toz biber (isteğe bağlı)

Yuvalama (Köfteler) İçin:


  • 250 gram kıyma (kuzu veya karışık)
  • li>1 su bardağı ince bulgur
  • 1 adet küçük soğan (rendelenmiş)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • Yarım çay bardağı su (gerekirse)

Üzeri İçin:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı nane

Not: Malzemeler çorbanın kıvamına ve damak zevkinize göre ayarlanabilir. Nohut ve mercimek önceden haşlanarak pişme süresi kısaltılabilir.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Oktay Usta Yayla Çorbası
Oktay Usta Yayla Çorbası
Haber Bülteni
Güncel
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
Güncel
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
;