Yoğurtlu tarhana çorbası tarifini nasıl yapabilirim?

Lezzetli ve besleyici bir Anadolu klasiği olan yoğurtlu tarhana çorbası, soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak nefis bir seçenek. Topaklanma sorunu yaşamadan hazırlayabileceğiniz bu pratik tarif, hem doyurucu hem de sağlıklı bir öğün alternatifi sunuyor.

26 Kasım 2025

Yoğurtlu Tarhana Çorbası Tarifi


Malzemeler:


  • 3 yemek kaşığı tarhana
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yumurta
  • 6 su bardağı su (et veya tavuk suyu tercih edilebilir)
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ veya tereyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası (isteğe bağlı)
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • Tuz, karabiber

Hazırlık Aşaması:


  • Derin bir kasede tarhanayı 1 su bardağı soğuk su ile ıslatın ve topaklanmaması için iyice karıştırın.
  • Ayrı bir kapta yoğurt ve yumurtayı çırpın, pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.

Pişirme Süreci:

  • Bir tencereye sıvı yağ veya tereyağını alıp ısıtın. İsteğe bağlı olarak salçayı ekleyip kavurun.
  • Islatılmış tarhanayı tencereye ekleyin ve 2-3 dakika kavurun, karışımın kokusu çıkana kadar pişirin.
  • Kalan suyu veya et suyunu yavaş yavaş ekleyin, sürekli karıştırarak kaynamaya bırakın.
  • Kaynamaya başlayınca, yoğurtlu karışımı azar azar ve hızlıca çırparak ekleyin. Bu, yoğurdun kesilmesini önler.
  • Tuz ve karabiberi ilave edip, kısık ateşte 10-15 dakika daha pişirin, ara sıra karıştırın.

Servis Önerisi:

  • Çorbayı ocaktan aldıktan sonra, kuru naneyi üzerine serpiştirip sıcak servis yapın. Yanında limon dilimleri ile sunabilirsiniz.

İpucu:

  • Tarhananın topaklanmaması için soğuk suda ıslatma adımını atlamayın. Yoğurt eklerken çorbayı karıştırmaya devam edin.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Oktay Usta Yayla Çorbası
Oktay Usta Yayla Çorbası
Haber Bülteni
Güncel
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
Güncel
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
;