Yoğurtlu Pirinçli Köfte Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı pirinç
- 500 gram kıyma (kuzu veya karışık)
- 1 adet soğan (rendelenmiş)
- 1 çay bardağı un
- 1 yumurta
- Tuz, karabiber, nane (köfte için)
- 2 su bardağı yoğurt
- 1 yumurta sarısı (yoğurtlu karışım için)
- 1 yemek kaşığı un (yoğurtlu karışım için)
- 8-10 su bardağı su veya et suyu
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı kuru nane (tereyağı sosu için)
Yapılışı:
- Köfte hazırlığı: Kıyma, rendelenmiş soğan, 1 çay bardağı un, 1 yumurta, tuz, karabiber ve naneyi bir kasede yoğurun. Ceviz büyüklüğünde köfteler yaparak bir kenara alın.
- Pirinci yıkayıp bir tencerede haşlamak için hazırlayın. 8-10 su bardağı su veya et suyunu kaynatın, pirinci ekleyip 10 dakika haşlayın.
- Yoğurtlu karışım: Yoğurt, 1 yumurta sarısı ve 1 yemek kaşığı unu çırparak pürüzsüz hale getirin. Bu karışımı, haşlanan pirinçli suya yavaşça ekleyin, sürekli karıştırarak kaynamasını sağlayın.
- Köfteleri çorbaya ekleyin ve 15-20 dakika pişirin, köfteler su yüzeyine çıkana kadar bekleyin.
- Tereyağını bir tavada eritin, naneyi ekleyip kızartın ve çorbanın üzerine gezdirin.
- Sıcak servis yapın, isteğe bağlı limon sıkabilirsiniz.
Püf Noktaları:
- Yoğurtlu karışımı eklerken çorbayı hızlıca karıştırın, aksi halde kesilebilir.
- Köfteleri küçük yaparsanız daha çabuk pişer.
- Et suyu kullanırsanız çorba daha lezzetli olur.
|