Yoğurtlu ıspanak çorbası tarifi nasıl yapılır?
Lezzetli ve besleyici bir çorba arayanlar için pratik bir tarif: yoğurtlu ıspanak çorbası. Taze ıspanak ve yoğurdun mükemmel uyumu, iç ısıtacak bir lezzet sunuyor. Hem sağlıklı hem de doyurucu bu çorba, özellikle soğuk kış günlerinde sofralarınızı renklendirecek.
Yoğurtlu Ispanak Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 1 demet taze ıspanak
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 litre su veya et suyu
- Tuz, karabiber, nane
Yapılışı:
- Ispanakları güzelce yıkayıp ince ince doğrayın.
- Soğanı küp küp doğrayıp sıvı yağda hafif pembeleşene kadar kavurun.
- Doğranmış ıspanakları ekleyip 2-3 dakika daha kavurun.
- Üzerine suyu veya et suyunu ekleyip kaynamaya bırakın.
- Başka bir kapta yoğurt, yumurta ve unu çırpın.
- Yoğurtlu karışıma yavaş yavaş çorbadan sıcak su ekleyerek ılıştırın.
- Bu karışımı tencereye ekleyip sürekli karıştırarak 10 dakika pişirin.
- Tuz, karabiber ve naneyi ekleyip bir taşım daha kaynatın.
- Sıcak servis yapın.
Püf Noktaları:
- Yoğurtlu karışımı çorbaya eklerken kesilmemesi için ılıştırmayı unutmayın.
- İsteğe bağlı olarak içine sarımsak ekleyebilirsiniz.
- Daha kıvamlı olmasını isterseniz un miktarını artırabilirsiniz.
|