Yoğurtlu domates çorbası nasıl yapılır, tarifini verir misin?

Hem besleyici hem de ferahlatıcı bir lezzet arayanlar için yoğurtlu domates çorbası, yaz kış sofraların vazgeçilmezi olacak. Malzemelerin uyumu ve yapımındaki pratik adımlarla bu tarif, deneyen herkese şık bir sunum ve damaklarda iz bırakan bir tat vaat ediyor.

24 Kasım 2025

Yoğurtlu Domates Çorbası Tarifi


Malzemeler:


  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet orta boy soğan (ince doğranmış)
  • 2 diş sarımsak (ince doğranmış)
  • 4 adet olgun domates (küp doğranmış veya rendelenmiş)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 6 su bardağı sıcak su veya et suyu
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber (isteğe bağlı)
  • Tuz ve karabiber (damak zevkine göre)
  • Taze nane veya maydanoz (servis için)

Yapılışı:


  • Geniş bir tencereye zeytinyağını alın ve orta ateşte ısıtın.
  • İnce doğranmış soğanı ekleyip yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 5 dakika kavurun.
  • Sarımsakları ekleyip 1 dakika daha kavurarak kokusunu çıkartın.
  • Domates salçasını ilave edip 1-2 dakika daha kavurun.
  • Küp doğranmış veya rendelenmiş domatesleri tencereye ekleyin ve domatesler suyunu salıp yumuşayana kadar, yaklaşık 10 dakika pişirin.
  • Ayrı bir kasede yoğurt, yumurta sarısı ve unu pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.
  • Tencereye sıcak su veya et suyunu ekleyin, kaynamaya başlayınca kısık ateşe getirin.
  • Yoğurtlu karışımı yavaş yavaş, sürekli karıştırarak çorbaya ekleyin. Bu adım, yoğurdun kesilmesini önler.
  • Çorbayı 10-15 dakika daha kısık ateşte pişirin, ara sıra karıştırarak kıvam almasını sağlayın.
  • Tuz, karabiber ve kuru naneyi ekleyip karıştırın. İsterseniz kırmızı pul biber de ekleyebilirsiniz.
  • Çorbayı ocaktan alın ve birkaç dakika dinlendirin.
  • Servis yaparken üzerine taze nane veya maydanoz serperek sıcak servis yapın.

İpuçları:

  • Yoğurtlu karışımı çorbaya eklerken, çorbanın çok sıcak olmamasına dikkat edin; aksi takdirde yoğurt kesilebilir.
  • Domatesleri rendelemek, çorbanın daha pürüzsüz bir kıvamda olmasını sağlar.
  • Çorbayı daha lezzetli yapmak için, su yerine tavuk veya sebze suyu kullanabilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Oktay Usta Yayla Çorbası
Oktay Usta Yayla Çorbası
Haber Bülteni
Güncel
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
Güncel
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
;