Yoğurtlu arpa şehriye çorbası nasıl yapılır?
Lezzetli ve besleyici bir çorba arayanlar için pratik bir tarif: arpa şehriye ile yoğurdun mükemmel uyumu, tereyağlı nane sosuyla zenginleşen bu çorba, hem hafif hem de doyurucu bir seçenek sunuyor.
Yoğurtlu Arpa Şehriye Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı arpa şehriye
- 2 su bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 6 su bardağı su veya et suyu
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı kuru nane
- Tuz (damak zevkinize göre)
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber (isteğe bağlı)
Yapılışı:
- Geniş bir tencereye suyu veya et suyunu ekleyip kaynamaya bırakın.
- Kaynayan suya arpa şehriyeleri ekleyip yumuşayana kadar (yaklaşık 10-12 dakika) haşlayın.
- Başka bir kasede yoğurt, yumurta ve unu pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.
- Yoğurtlu karışıma bir kepçe sıcak çorbadan ekleyip karıştırarak ılıştırın (bu şekilde yoğurt kesilmesini önlersiniz).
- Ilımış yoğurtlu karışımı yavaş yavaş tencereye ekleyip sürekli karıştırarak 5-6 dakika daha pişirin.
- Tuzunu ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.
Tereyağlı Sos Hazırlama:
- Küçük bir tavada tereyağını eritin.
- Kızdıran tereyağına naneyi ve isteğe bağlı olarak kırmızı pul biberi ekleyip 1-2 dakika kavurun.
- Hazırladığınız bu sosu çorbanın üzerine gezdirin.
Servis Önerisi:
- Sıcak olarak servis yapın. Yanında limon dilimleri ile sunabilirsiniz.
- Afiyet olsun!
|