Yeşil Kabak Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 4 adet orta boy yeşil kabak
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 adet havuç
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 4 su bardağı tavuk suyu (veya sıcak su)
- 1 su bardağı süt
- Tuz, karabiber, nane
- İsteğe bağlı: 1 çay bardağı krema
Yapılışı:
- Soğan ve sarımsakları ince ince doğrayın.
- Havucu rendeleyin veya küp küp doğrayın.
- Yeşil kabakları yıkayıp, kabuklarını soyduktan sonra küp şeklinde doğrayın.
- Bir tencereye zeytinyağı ve tereyağını alıp, soğan ve sarımsakları pembeleşene kadar kavurun.
- Rendelenmiş havucu ekleyip 2-3 dakika daha kavurun.
- Doğranmış yeşil kabakları ilave edip, 5 dakika kadar sotelenmeye bırakın.
- Üzerine tavuk suyunu (veya sıcak suyu) ekleyin, tuz ve karabiberi ilave edip kaynamaya bırakın.
- Kabaklar yumuşayınca ocağın altını kapatıp, blendırdan geçirerek pürüzsüz bir kıvam elde edin.
- Sütü (veya kremayı) ekleyip, bir taşım daha kaynatın.
- Son olarak naneyi serpiştirip, sıcak servis yapın.
Not:
- Daha kıvamlı bir çorba için 1 yemek kaşığı un ekleyebilirsiniz.
- Servis sırasında üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpebilirsiniz.
|