Yayla çorbası oktay usta tarifine göre nasıl yapılır?
Lezzetli ve pratik bir yayla çorbası tarifi arayanlar için, Oktay Usta'nın denenmiş ve sevilen tarifi tüm detaylarıyla burada. Yoğurtlu çorbanın püf noktaları, malzeme ölçüleri ve adım adım yapılış süreciyle bu tarif mutfak deneyiminize rehberlik edecek.
Oktay Usta'nın Yayla Çorbası TarifiMalzemeler:
Yapılışı:1. Pirinçleri yıkayıp bir tencereye alın. Üzerine 6 su bardağı su ekleyip kaynamaya bırakın. Pirinçler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin. 2. Başka bir kasede yoğurt, yumurta ve unu iyice çırpın. Yoğurt karışımının topaklanmaması için, tenceredeki sıcak sudan bir kepçe alıp yoğurt karışımına yavaş yavaş ekleyerek ılıştırın. 3. Bu karışımı tencereye azar azar ekleyin ve sürekli karıştırarak kaynamasını sağlayın. Kaynadıktan sonra 5 dakika daha pişirin. 4. Ayrı bir tavada tereyağını eritin. İçine nane ekleyip kızdırın ve çorbaya ilave edin. 5. Tuzunu ayarlayıp bir taşım kaynatın ve ocaktan alın. Püf Noktaları:
Afiyet olsun! |






.webp)





















