Unsuz Yoğurt Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 yemek kaşığı un yerine kullanmak için 1 yemek kaşığı pirinç unu veya mısır nişastası
- 1 yumurta
- 6 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı tereyağı veya zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı tuz (isteğe bağlı olarak ayarlayabilirsiniz)
- 1 diş sarımsak (isteğe bağlı)
Yapılışı:
- Yoğurt, yumurta ve pirinç ununu (veya mısır nişastasını) derin bir kasede iyice çırpın, pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
- Karışıma yavaş yavaş su ekleyerek çırpmaya devam edin, böylece topaklanma önlenir.
- Tencereye alın ve orta ateşte kaynamaya bırakın, ara sıra karıştırarak yoğurdun kesilmesini önleyin.
- Çorba kaynamaya başlayınca altını kısın ve 10-15 dakika daha pişirin, kıvamı koyulaşacaktır.
- Ayrı bir tavada tereyağını eritin, naneyi ekleyip kızartın ve isteğe bağlı sarımsağı da ekleyip kokusu çıkana kadar soteleyin.
- Hazırladığınız naneli sosu çorbaya ekleyin, tuzunu ayarlayın ve bir taşım kaynatın.
- Sıcak servis yapın, üzerine nane serperek sunabilirsiniz.
İpuçları:
- Pirinç unu veya mısır nişastası, çorbayı kıvamlı hale getirir ve unsuz bir alternatif sunar.
- Yoğurdun kesilmemesi için çorbayı yüksek ateşte pişirmeyin ve sürekli karıştırın.
- İsteğe bağlı olarak içine haşlanmış nohut veya pirinç ekleyebilirsiniz.
|