Unsuz yoğurt çorbası nasıl yapılır, tarifini verir misin?

Geleneksel yoğurt çorbasını un kullanmadan hazırlamanın pratik yolu: Pirinç unu veya mısır nişastasıyla kıvamlanan, naneli tereyağ sosuyla lezzetlendirilen bu hafif çorba, hem besleyici hem de glutensiz bir seçenek sunuyor.

26 Kasım 2025

Unsuz Yoğurt Çorbası Tarifi


Malzemeler:


  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı un yerine kullanmak için 1 yemek kaşığı pirinç unu veya mısır nişastası
  • 1 yumurta
  • 6 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı tereyağı veya zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı tuz (isteğe bağlı olarak ayarlayabilirsiniz)
  • 1 diş sarımsak (isteğe bağlı)

Yapılışı:


  • Yoğurt, yumurta ve pirinç ununu (veya mısır nişastasını) derin bir kasede iyice çırpın, pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
  • Karışıma yavaş yavaş su ekleyerek çırpmaya devam edin, böylece topaklanma önlenir.
  • Tencereye alın ve orta ateşte kaynamaya bırakın, ara sıra karıştırarak yoğurdun kesilmesini önleyin.
  • Çorba kaynamaya başlayınca altını kısın ve 10-15 dakika daha pişirin, kıvamı koyulaşacaktır.
  • Ayrı bir tavada tereyağını eritin, naneyi ekleyip kızartın ve isteğe bağlı sarımsağı da ekleyip kokusu çıkana kadar soteleyin.
  • Hazırladığınız naneli sosu çorbaya ekleyin, tuzunu ayarlayın ve bir taşım kaynatın.
  • Sıcak servis yapın, üzerine nane serperek sunabilirsiniz.

İpuçları:

  • Pirinç unu veya mısır nişastası, çorbayı kıvamlı hale getirir ve unsuz bir alternatif sunar.
  • Yoğurdun kesilmemesi için çorbayı yüksek ateşte pişirmeyin ve sürekli karıştırın.
  • İsteğe bağlı olarak içine haşlanmış nohut veya pirinç ekleyebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Oktay Usta Yayla Çorbası
Oktay Usta Yayla Çorbası
Haber Bülteni
Güncel
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
Güncel
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
;