Unlu tavuk suyu çorbası nasıl yapılır, tarifinde neler var?
Lezzetli ve besleyici bir tavuk suyu çorbası, soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak, hastalık dönemlerinde ise adeta şifa kaynağı olacak. Doğru malzemelerle hazırlandığında hem hafif hem de son derece lezzetli olan bu çorba, uzun saatler kısık ateşte pişirilerek tüm aromalarını suya bırakıyor.
Ünlü Tavuk Suyu Çorbası TarifiMalzemeler:
Yapılışı:1. Tavuğu büyük bir tencereye alın ve üzerine 3 litre su ekleyin. Orta ateşte kaynamaya bırakın. 2. Kaynamaya başladıktan sonra oluşan köpükleri bir kaşık yardımıyla alın. 3. Havuçları ve kereviz saplarını iri parçalar halinde doğrayın. Soğanı dörde bölün. 4. Sebzeleri ve sarımsakları tencereye ekleyin. Karabiber, tuz ve isteğe bağlı defne yaprağını ilave edin. 5. Kısık ateşte tavuk iyice pişene ve suyu koyulaşana kadar 2-3 saat pişirin. 6. Pişen tavuğu tencereden alın, etlerini ayırın. Sebzeleri süzgeçten geçirerek suyunu süzün. 7. Tavuk suyunu tekrar tencereye alın, ayırdığınız tavuk etlerinden küçük parçalar ekleyin. 8. İnce kıyılmış maydanozu ilave edip 5 dakika daha pişirin. 9. Sıcak olarak servis yapın. İsterseniz üzerine limon sıkabilirsiniz. Püf Noktaları:
Bu tarifle hazırlayacağınız tavuk suyu çorbası hem besleyici hem de şifa deposu olacaktır. Afiyet olsun! |






.webp)





















