Unlu Bulgur Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı ince bulgur
- 2 yemek kaşığı un
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı tereyağı veya sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 6 su bardağı sıcak su veya et suyu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber (isteğe bağlı)
- 1 adet limon
Yapılışı:
- İlk olarak, soğanı ince ince doğrayın. Bir tencereye tereyağını veya sıvı yağı alarak ısıtın. Doğranmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
- Soğanlar kavrulduktan sonra, domates salçasını ekleyin ve kokusu çıkana kadar 1-2 dakika daha kavurmaya devam edin.
- Unu ekleyin ve unun kokusu çıkana kadar, yaklaşık 2-3 dakika sürekli karıştırarak kavurun. Bu aşama, çorbanın kıvamı için önemlidir, unun topaklanmamasına dikkat edin.
- İnce bulguru tencereye ekleyin ve 1-2 dakika daha karıştırarak kavurun. Bulgur hafifçe kavrulduğunda, sıcak suyu veya et suyunu yavaş yavaş ekleyin, sürekli karıştırarak topaklanmayı önleyin.
- Tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak kırmızı toz biberi ekleyin. Çorbayı kaynamaya bırakın, kaynadıktan sonra ocağın ateşini kısın ve bulgurlar yumuşayana kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Ara sıra karıştırmayı unutmayın.
- Çorba piştikten sonra, ocaktan alın ve birkaç dakika dinlendirin. Servis yapmadan önce, limon suyunu ekleyip karıştırın. Sıcak olarak servis edin.
Not:
- Çorbanın kıvamını ayarlamak için su miktarını artırabilir veya azaltabilirsiniz.
- İsteğe bağlı olarak, çorbaya nane veya maydanoz gibi yeşillikler ekleyerek lezzetini zenginleştirebilirsiniz.
|