Un kavurmalı mercimek çorbası nasıl yapılır?

Kırmızı mercimeğin besleyici lezzetini un kavurmasının kıvamlı dokusuyla buluşturan bu çorba, soğuk kış günlerinin vazgeçilmez bir lezzeti. Tereyağında kavrulan un ve salçanın aroması, içindeki taze sebzelerle harmanlanarak sıcacık bir mola vaat ediyor.

26 Kasım 2025

Un Kavurmalı Mercimek Çorbası Tarifi


Malzemeler:


  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 adet soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağı veya sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber salçası
  • 1,5 litre sıcak su veya et suyu
  • Tuz, karabiber, kimyon (isteğe bağlı)
  • Limon ve kuru nane (servis için)

Yapılışı:


1. Mercimekleri yıkayıp süzün. Soğanı ince ince doğrayın, havuç ve patatesi küp küp doğrayın.

2. Tencereye tereyağını alıp eritin. Soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun.

3. Unu ekleyip kokusu çıkana kadar 2-3 dakika kavurun, renginin hafif değişmesine dikkat edin.

4. Salçayı ekleyip 1 dakika daha kavurun, ardından doğranmış havuç ve patatesi ilave edin.

5. Mercimekleri ekleyip karıştırın, üzerine sıcak su veya et suyunu ekleyin.

6. Tuz ve baharatları ekleyip kaynamaya bırakın. Kaynayınca ocağın ateşini kısıp mercimek ve sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.

7. Çorba piştikten sonra blender ile pürüzsüz hale getirin (isteğe bağlı).

8. Servis yaparken üzerine limon sıkıp kuru nane serperek sıcak servis yapın.

Püf Noktaları:

  • Unu yakmadan kavurmak çorbanın rengi ve lezzeti için önemlidir.
  • Çorbayı blender ile çekmek istemezseniz, sebzeleri daha küçük doğrayarak pişirebilirsiniz.
  • Et suyu kullanırsanız daha lezzetli olur.

Afiyet olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Oktay Usta Yayla Çorbası
Oktay Usta Yayla Çorbası
Haber Bülteni
Güncel
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
Güncel
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
;