Un kavurmalı mercimek çorbası nasıl yapılır?
Kırmızı mercimeğin besleyici lezzetini un kavurmasının kıvamlı dokusuyla buluşturan bu çorba, soğuk kış günlerinin vazgeçilmez bir lezzeti. Tereyağında kavrulan un ve salçanın aroması, içindeki taze sebzelerle harmanlanarak sıcacık bir mola vaat ediyor.
Un Kavurmalı Mercimek Çorbası TarifiMalzemeler:
Yapılışı:1. Mercimekleri yıkayıp süzün. Soğanı ince ince doğrayın, havuç ve patatesi küp küp doğrayın. 2. Tencereye tereyağını alıp eritin. Soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun. 3. Unu ekleyip kokusu çıkana kadar 2-3 dakika kavurun, renginin hafif değişmesine dikkat edin. 4. Salçayı ekleyip 1 dakika daha kavurun, ardından doğranmış havuç ve patatesi ilave edin. 5. Mercimekleri ekleyip karıştırın, üzerine sıcak su veya et suyunu ekleyin. 6. Tuz ve baharatları ekleyip kaynamaya bırakın. Kaynayınca ocağın ateşini kısıp mercimek ve sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin. 7. Çorba piştikten sonra blender ile pürüzsüz hale getirin (isteğe bağlı). 8. Servis yaparken üzerine limon sıkıp kuru nane serperek sıcak servis yapın. Püf Noktaları:
Afiyet olsun! |






.webp)





















