Top Top Köfte Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- Çorba için
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 adet soğan
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 litre su veya et suyu
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz, karabiber, kırmızı biber
- Köftesi için
- 200 gram kıyma
- 1 adet soğan (rendelenmiş)
- 2 yemek kaşığı pirinç
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı nane
Yapılışı:
- Öncelikle köfteleri hazırlayın. Kıyma, rendelenmiş soğan, pirinç ve baharatları bir kasede iyice yoğurun.
- Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlak köfteler şeklinde hazırlayın.
- Bir tencerede sıvı yağı ısıtın, ince doğranmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
- Küp küp doğranmış havuç ve patatesi ekleyip birkaç dakika daha kavurun.
- Domates salçasını ilave edip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.
- Yıkanmış mercimeği ekleyip 2-3 dakika karıştırın.
- Üzerine su veya et suyunu ekleyin, kaynamaya bırakın.
- Çorba kaynayınca hazırladığınız köfteleri ekleyin.
- Köfteler ve mercimekler pişene kadar yaklaşık 20-25 dakika kısık ateşte pişirin.
- Son olarak tuz ve baharatları ekleyip bir taşım daha kaynatın.
- Sıcak servis yapın, dilerseniz üzerine limon sıkabilirsiniz.
Püf Noktaları:
- Köftelerin dağılmaması için harcı iyice yoğurmalısınız.
- Pirinci önceden ıslatırsanız köfteler daha yumuşak olur.
- Çorbayı daha kıvamlı seviyorsanız mercimek miktarını artırabilirsiniz.
- Et suyu kullanırsanız çorbanın lezzeti daha zengin olacaktır.
|