Top Köfteli Şehriye Çorbası Tarifi
Malzemeler (4-6 Kişilik):
- 1 su bardağı tel şehriye
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1.5 litre su veya et suyu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı nane
Köftesi İçin:
- 250 gram kıyma (kuzu veya karışık)
- 1 adet rendelenmiş soğan
- 2 yemek kaşığı pirinç
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 yemek kaşığı un
Yapılışı:
- İlk olarak köftemizi hazırlayalım. Bir kasede kıyma, rendelenmiş soğan, yıkanmış pirinç, tuz, karabiber, kimyon ve unu iyice yoğurun
- Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlak köfteler şekillendirin
- Bir tencereye sıvı yağı alın, ince doğranmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun
- Şehriyeleri ekleyip hafif renk alana kadar kavurmaya devam edin
- Suyu veya et suyunu ekleyin, kaynamaya bırakın
- Kaynayan suya hazırladığınız köfteleri teker teker ekleyin
- Köfteler ve şehriyeler pişene kadar yaklaşık 20-25 dakika orta ateşte pişirin
- Tuz, karabiber ve naneyi ekleyip 5 dakika daha pişirin
- Çorba kıvam alınca ocaktan alın ve bir süre dinlendirin
Servis Önerisi:
- Sıcak servis yapın, üzerine limon sıkabilir ve nane serpebilirsiniz
- Yanında taze ekmek veya lavaş ile servis edebilirsiniz
Püf Noktaları:
- Köftelerin dağılmaması için su kaynadıktan sonra ekleyin
- Köftelerin içinin daha yumuşak olması için pirinci önceden 15 dakika ıslatabilirsiniz
- Çorbanın kıvamını ayarlamak için su miktarını ayarlayabilirsiniz
|