Terbiyeli yoğurtlu pirinç çorbası nasıl yapılır?

Lezzetli ve besleyici bir çorba arayanlar için pratik bir tarif: Yoğurtlu pirinç çorbası, hem hafif hem de doyurucu özelliğiyle öne çıkıyor. İşte, kesilmeden hazırlanan bu nefis çorbanın detaylı yapım aşamaları ve püf noktaları.

26 Kasım 2025

Terbiyeli Yoğurtlu Pirinç Çorbası Tarifi


Malzemeler:


  • 1 su bardağı pirinç
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 6 su bardağı su (veya et suyu)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • Tuz (damak tadınıza göre)

Yapılışı:


  • Pirinci yıkayıp tencerede su ile birlikte yumuşayana kadar haşlayın.
  • Ayrı bir kapta yoğurt, yumurta ve unu çırpın, pürüzsüz bir kıvam elde edin.
  • Yoğurtlu karışıma birkaç kaşık sıcak çorba suyu ekleyerek ılıştırın (bu, yoğurdun kesilmesini önler).
  • Ilıyan karışımı tencereye yavaşça ekleyin, karıştırarak kaynamaya bırakın.
  • Kaynadıktan sonra 5-10 dakika daha pişirin, tuzunu ayarlayın.
  • Tereyağını bir tavada eritip naneyi ekleyin ve kızartın.
  • Çorbayı servis kaselerine alıp üzerine nane sosu gezdirin.

Püf Noktaları:

  • Yoğurtlu karışımı ılıştırmadan eklemeyin, aksi halde kesilebilir.
  • Et suyu kullanırsanız daha lezzetli olur.
  • Çorbanın kıvamını ayarlamak için su miktarını artırabilir veya azaltabilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Oktay Usta Yayla Çorbası
Oktay Usta Yayla Çorbası
Haber Bülteni
Güncel
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
Güncel
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
;