Terbiyeli tavuklu erişte çorbası nasıl yapılır?
Lezzetli ve besleyici bir çorba arayanlar için nefis bir tavuklu erişte çorbası tarifi. Terbiyeli kıvamıyla hem doyurucu hem de pratik bir seçenek olan bu çorba, soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak. Malzemelerin uyumlu dokusu ve terbiyenin kremalı yapısıyla sofralarınıza şık bir alternatif sunuyor.
Terbiyeli Tavuklu Erişte Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 2 yemek kaşığı tereyağı veya zeytinyağı
- 1 adet soğan (küp doğranmış)
- 1 adet havuç (küp doğranmış)
- 1 adet patates (küp doğranmış)
- 200 gr tavuk göğsü (kuşbaşı doğranmış)
- 1 su bardağı tel şehriye veya erişte
- 8 su bardağı tavuk suyu veya su
- Tuz, karabiber, nane
Terbiye İçin:
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı yoğurt
- Yarım limon suyu
Yapılışı:
- Tencereye tereyağını alıp eritin. Soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun
- Tavukları ekleyip renk değiştirene kadar pişirin
- Havuç ve patatesi ekleyip 2-3 dakika daha kavurun
- Tavuk suyunu veya suyu ekleyip kaynamaya bırakın
- Kaynayınca erişteyi ekleyip 10 dakika pişirin
- Terbiye için; yoğurt, un, yumurta sarısı ve limon suyunu çırpın
- Terbiyeye bir kepçe sıcak çorbadan ekleyip karıştırarak ılıştırın
- Terbiyeyi tencereye yavaşça ekleyip sürekli karıştırın
- 5 dakika daha pişirip ocaktan alın
- Üzerine nane serperek servis yapın
Püf Noktaları:
- Terbiyeyi çorbaya eklerken yavaşça ve karıştırarak ekleyin
- Tavuk suyu kullanırsanız daha lezzetli olur
- Çorba çok koyu olursa biraz su ekleyebilirsiniz
- İsteğe göre içine maydanoz da ekleyebilirsiniz
|