Terbiyeli pirinç çorbası nasıl yapılır, tarifinde neler var?

Lezzetli bir pirinç çorbasının sırrı, sebzelerin doğru kıvamda pişmesi ve terbiyenin pürüzsüz olmasında saklı. Bu tarif, hem besleyici hem de pratik bir öğün alternatifi sunarken, terbiye tekniğiyle çorbalara farklı bir dokunuş katıyor.

24 Kasım 2025

Terbiyeli Pirinç Çorbası Tarifi


Malzemeler:


  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 adet soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 8-10 bardak su veya tavuk suyu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz, karabiber, nane

Terbiye İçin:


  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • Yarım limon suyu

Yapılışı:

  • Soğanı küp küp doğrayıp zeytinyağında pembeleşene kadar kavurun
  • Küp doğranmış havuç ve patatesi ekleyip 2-3 dakika daha kavurun
  • Yıkanmış pirinci ilave edip 1-2 dakika karıştırın
  • Üzerine suyu ekleyip kaynamaya bırakın
  • Pirinçler ve sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin
  • Ayrı bir kasede terbiye malzemelerini çırpın
  • Terbiyeye bir kepçe sıcak çorbadan ekleyip ılıştırın
  • Terbiyeyi yavaş yavaş çorbaya ekleyip karıştırın
  • 5 dakika daha pişirip ocaktan alın
  • Üzerine nane serperek servis yapın

Püf Noktaları:

  • Terbiyeyi çorbaya eklerken çok yavaş ve sürekli karıştırın
  • Çorbanın çok kaynaması terbiyenin kesilmesine neden olabilir
  • İsteğe göre tavuk veya kıyma ekleyebilirsiniz

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Oktay Usta Yayla Çorbası
Oktay Usta Yayla Çorbası
Haber Bülteni
Güncel
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
Güncel
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
;