Terbiyeli İşkembe Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 500 gram temizlenmiş ve haşlanmış işkembe
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 su bardağı süt
- 1 limonun suyu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber (isteğe bağlı)
- 8-10 su bardağı su veya et suyu
Yapılışı:
- İşkembeleri küp küp doğrayın. Bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar su veya et suyu ekleyerek yumuşayana kadar haşlayın (yaklaşık 1-1,5 saat).
- Başka bir tavada tereyağını eritin, ince doğranmış soğanı ve sarımsağı pembeleşene kadar kavurun.
- Unu ekleyip kokusu çıkana kadar 2-3 dakika kavurun.
- Haşlanmış işkembeleri ve suyunu tencereden alarak kavurduğunuz una ekleyin, karıştırın.
- Tuz, karabiber ve isteğe bağlı kırmızı toz biberi ilave edip kaynamaya bırakın.
- Terbiye için bir kasede yumurta sarısı, süt ve limon suyunu çırpın.
- Çorba kaynarken, terbiyeyi yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak çorbaya ekleyin.
- 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın.
- Sıcak servis yapın, üzerine nane veya pul biber serperek sunabilirsiniz.
Püf Noktaları:
- İşkembeleri önceden haşlayarak zaman kazanabilirsiniz.
- Terbiyeyi eklerken çorbayı çok hızlı kaynatmamaya dikkat edin, yoksa yumurta kesilebilir.
- Et suyu kullanırsanız çorba daha lezzetli olur.
|