Terbiyeli et çorbası nasıl yapılır, hangi malzemeler gerekir?
Lezzetli ve besleyici bir çorba için terbiyeli et çorbası, soğuk kış günlerinin vazgeçilmez tariflerinden biridir. Dana eti ve taze sebzelerin uyumunu, yoğurtlu terbiye ile buluşturan bu nefis çorba, hem doyurucu hem de şifa deposu özelliği taşır.
Terbiyeli Et Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 500 gram kuşbaşı doğranmış dana eti
- 1 adet soğan
- 2 adet havuç
- 2 adet patates
- 1 çay bardağı tel şehriye
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 8-10 su bardağı sıcak su
- Tuz, karabiber, pul biber
Terbiye İçin:
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 yemek kaşığı un
- 1 adet limonun suyu
Yapılışı:
- Kuşbaşı etleri tencereye alın, üzerini geçecek kadar su ekleyip haşlanmaya bırakın
- Etler yumuşayınca küp küp doğranmış soğan, havuç ve patatesleri ekleyin
- Sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin
- Domates salçasını ekleyip 2-3 dakika kavurun
- Sıcak suyu ilave edip kaynamaya bırakın
- Tel şehriyeyi ekleyip 10 dakika daha pişirin
- Tuz ve baharatları ilave edin
Terbiye Hazırlığı:
- Yoğurt, yumurta sarısı, un ve limon suyunu bir kasede iyice çırpın
- Çorbanın suyundan bir kepçe alıp terbiyeye yavaş yavaş ekleyerek ılıştırın
- Hazırladığınız terbiyeyi tencereye yavaşça ekleyip sürekli karıştırın
- 5 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alın
Servis Önerisi:
- Sıcak servis yapın, üzerine nane veya kırmızı biber serpebilirsiniz
Püf Noktaları:
- Etleri iyice yumuşayana kadar haşlayın
- Terbiyeyi çorbaya eklerken yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak ekleyin
- Çorbanın çok kaynaması terbiyenin kesilmesine neden olabilir
|