Terbiyeli et çorbası nasıl yapılır, hangi malzemeler gerekir?

Lezzetli ve besleyici bir çorba için terbiyeli et çorbası, soğuk kış günlerinin vazgeçilmez tariflerinden biridir. Dana eti ve taze sebzelerin uyumunu, yoğurtlu terbiye ile buluşturan bu nefis çorba, hem doyurucu hem de şifa deposu özelliği taşır.

26 Kasım 2025

Terbiyeli Et Çorbası Tarifi


Malzemeler:


  • 500 gram kuşbaşı doğranmış dana eti
  • 1 adet soğan
  • 2 adet havuç
  • 2 adet patates
  • 1 çay bardağı tel şehriye
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 8-10 su bardağı sıcak su
  • Tuz, karabiber, pul biber

Terbiye İçin:


  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 adet limonun suyu

Yapılışı:

  • Kuşbaşı etleri tencereye alın, üzerini geçecek kadar su ekleyip haşlanmaya bırakın
  • Etler yumuşayınca küp küp doğranmış soğan, havuç ve patatesleri ekleyin
  • Sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin
  • Domates salçasını ekleyip 2-3 dakika kavurun
  • Sıcak suyu ilave edip kaynamaya bırakın
  • Tel şehriyeyi ekleyip 10 dakika daha pişirin
  • Tuz ve baharatları ilave edin

Terbiye Hazırlığı:

  • Yoğurt, yumurta sarısı, un ve limon suyunu bir kasede iyice çırpın
  • Çorbanın suyundan bir kepçe alıp terbiyeye yavaş yavaş ekleyerek ılıştırın
  • Hazırladığınız terbiyeyi tencereye yavaşça ekleyip sürekli karıştırın
  • 5 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alın

Servis Önerisi:

  • Sıcak servis yapın, üzerine nane veya kırmızı biber serpebilirsiniz

Püf Noktaları:

  • Etleri iyice yumuşayana kadar haşlayın
  • Terbiyeyi çorbaya eklerken yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak ekleyin
  • Çorbanın çok kaynaması terbiyenin kesilmesine neden olabilir

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Oktay Usta Yayla Çorbası
Oktay Usta Yayla Çorbası
Haber Bülteni
Güncel
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
Güncel
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
;