Tek kişilik mercimek çorbası nasıl yapılır?
Lezzetli ve besleyici bir tek porsiyonluk mercimek çorbası hazırlamak için pratik bir rehber. Malzeme listesinden pişirme tekniklerine, sunum önerilerinden püf noktalarına kadar tüm detaylar bu tarifte bir araya geliyor.
Tek Kişilik Mercimek Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 1/2 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 küçük soğan
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 4 su bardağı sıcak su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1/2 çay kaşığı kırmızı toz biber (isteğe bağlı)
- 1 adet havuç (rendelenmiş)
Yapılışı:
- Kırmızı mercimeği yıkayıp süzün, soğanı ince ince doğrayın
- Tencereye zeytinyağını alıp soğanları pembeleşene kadar kavurun
- Domates salçasını ekleyip 1-2 dakika daha kavurun
- Rendelenmiş havucu ve mercimeği ekleyip karıştırın
- Sıcak suyu ilave edip mercimekler yumuşayana kadar (yaklaşık 20-25 dakika) pişirin
- Çorbayı blendırdan geçirerek pürüzsüz bir kıvam elde edin
- Tuz ve baharatları ekleyip 5 dakika daha pişirin
Servis Önerisi:
- Sıcak servis yapın, üzerine bir kaşık yoğurt ve bir tutam kırmızı toz biber ekleyebilirsiniz
- Yanında limon dilimleri ile servis edebilirsiniz
Püf Noktaları:
- Mercimeklerin daha çabuk pişmesi için önceden 30 dakika suda bekletebilirsiniz
- Kıvamını beğenmezseniz, su ekleyerek ayarlayabilirsiniz
- Daha lezzetli olması için 1 diş sarımsak ekleyebilirsiniz
|