Taze bamya çorbası nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısınız?
Yaz aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden bamya, bu çorba tarifiyle sofralarınızda başköşeye oturuyor. Taze bamyanın en doğal haliyle hazırlanan, limonun ferahlığıyla dengelenen bu nefis çorba, hem hafif hem de besleyici bir seçenek sunuyor.
Taze Bamya Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 500 gram taze bamya
- 1 adet orta boy soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 adet domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1,5 litre sıcak su veya et suyu
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 limonun suyu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber (isteğe bağlı)
Hazırlık Aşaması:
- Bamyaları yıkayıp kuruladıktan sonra saplarını bıçakla çok derin olmayacak şekilde kesin (bamyanın salyasını azaltmak için)
- Soğanı ince ince doğrayın, sarımsakları ezin veya minik doğrayın
- Domatesi küp küp doğrayın
Yapılışı:
- Bir tencereye zeytinyağını alıp ısıtın
- Soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun
- Sarımsakları ekleyip 1 dakika daha kavurun
- Domates salçasını ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun
- Doğranmış domatesleri ekleyip yumuşayana kadar pişirin
- Bamyaları tencereye ekleyip 3-4 dakika karıştırarak kavurun
- Sıcak su veya et suyunu ekleyin
- Tuz, karabiber ve kırmızı toz biberi ekleyin
- Kaynamaya başlayınca ocağın ateşini kısıp bamyalar yumuşayana kadar (yaklaşık 25-30 dakika) pişirin
- Son 5 dakikada limon suyunu ekleyin
Püf Noktaları:
- Bamyaların salyasını azaltmak için limonlu suda bekletebilirsiniz
- Çorbanın kıvamını istediğiniz gibi ayarlamak için su miktarını değiştirebilirsiniz
- Servis yaparken üzerine nane veya maydanoz serpebilirsiniz
Servis Önerisi:
- Sıcak olarak servis yapın
- Yanında limon dilimleri ile sunabilirsiniz
- Pilav veya ekmekle mükemmel bir ikili olacaktır
|