Tavuklu yuvalama çorbası nasıl yapılır? tarifini verir misin?
Lezzetli ve doyurucu bir tavuklu yuvalama çorbası, soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak nefis bir seçenek. Hem besleyici hem de pratik olan bu çorba, tavuk suyu ve sebzelerin uyumuyla hazırlanıyor, yumurtalı terbiyesiyle de farklı bir dokunuş katıyor.
Tavuklu Yuvalama Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 2 yemek kaşığı tereyağı veya zeytinyağı
- 1 adet soğan (küp doğranmış)
- 1 adet havuç (küp doğranmış)
- 1 adet patates (küp doğranmış)
- 1 su bardağı haşlanmış tavuk göğsü (didiklenmiş)
- 1/2 su bardağı tel şehriye veya arpa şehriye
- 6 su bardağı tavuk suyu veya su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kuru nane
- 2 diş sarımsak (ince kıyılmış)
- 1 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı süt veya krema
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı limon suyu
Yapılışı:
- Geniş bir tencereye tereyağını veya zeytinyağını alıp eritin. Soğanı ekleyip yumuşayana kadar kavurun.
- Havuç ve patatesi ekleyip 2-3 dakika daha kavurmaya devam edin.
- Tel şehriyeyi ekleyip hafif renk alana kadar kavurun.
- Tavuk suyunu veya suyu ekleyin, kaynamaya bırakın. Sebzeler yumuşayana kadar 15-20 dakika pişirin.
- Haşlanmış tavuk etini, tuz, karabiber, kuru naneyi ekleyip karıştırın.
- Küçük bir kasede un ve sütü çırpın, yavaş yavaş çorbaya ekleyip karıştırın. Koyulaşana kadar 5 dakika pişirin.
- Başka bir kasede yumurtayı çırpın, üzerine limon suyunu ekleyin. Çorbadan bir kepçe sıcak suyu yavaşça yumurtalı karışıma ekleyip çırparak ılıştırın.
- Bu karışımı tencereye yavaşça ekleyip sürekli karıştırarak 2-3 dakika daha pişirin. Çorba kıvam alacaktır.
- Son olarak sarımsağı ekleyip bir taşım kaynatın ve ocaktan alın.
Servis Önerisi:
- Sıcak servis yapın, üzerine bir tutam kuru nane veya maydanoz serperek sunabilirsiniz. Yanında limon dilimleri ile servis edebilirsiniz.
Not:
- Çorbanın kıvamını ayarlamak için su miktarını artırabilir veya azaltabilirsiniz.
- Tavuk suyu kullanırsanız çorba daha lezzetli olacaktır.
- İsteğe bağlı olarak içine bezelye veya mısır da ekleyebilirsiniz.
|