Tavuklu un çorbası nasıl yapılır, tarifine ne dersiniz?

Lezzetli ve besleyici bir tavuklu un çorbası, soğuk kış günlerinin vazgeçilmez tariflerinden. Tereyağında kavrulan unun aroması, haşlanmış tavuk ve sebzelerle birleşerek sıcacık bir lezzet şöleni sunuyor. İşte hem pratik hem de doyurucu bu çorbanın tüm detayları.

26 Kasım 2025

Tavuklu Un Çorbası Tarifi


Malzemeler:


  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı haşlanmış ve didiklenmiş tavuk göğsü
  • 6 su bardağı tavuk suyu (veya et suyu)
  • 1 adet soğan (küp doğranmış)
  • 1 adet havuç (küp doğranmış)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kuru nane (isteğe bağlı)
  • 1 su bardağı süt (isteğe bağlı, kıvam için)

Yapılışı:


  • Geniş bir tencerede tereyağını eritin ve doğranmış soğanı ekleyip yumuşayana kadar kavurun.
  • Unu ekleyin ve kokusu çıkana kadar 2-3 dakika kavurun, sürekli karıştırarak yanmasını önleyin.
  • Tavuk suyunu yavaş yavaş ekleyin, topaklanmayı önlemek için sürekli çırpın.
  • Havucu ekleyin ve kaynamaya bırakın, ardından ocağın altını kısıp 10 dakika pişirin.
  • Haşlanmış tavuk etini, tuz, karabiber ve isteğe bağlı naneyi ekleyip 5 dakika daha pişirin.
  • İsterseniz sütü ekleyip bir taşım kaynatarak kıvamını almasını sağlayın.
  • Çorbayı sıcak servis yapın, üzerine bir tutam nane serperek sunabilirsiniz.

Püf Noktaları:

  • Unu kavururken karıştırmayı ihmal etmeyin, yanarsa acı bir tat oluşabilir.
  • Tavuk suyu yerine su kullanırsanız, baharatları biraz artırabilirsiniz.
  • Çorbanın kıvamını ayarlamak için süt eklemek daha kremsi bir sonuç verir.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Oktay Usta Yayla Çorbası
Oktay Usta Yayla Çorbası
Haber Bülteni
Güncel
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pirinçsiz Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
1 Kase Yayla Çorbası Kaç Kalori?
Güncel
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Pratik Yayla Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
;