Tavuklu şehriyeli terbiyeli çorba nasıl yapılır?
Lezzetli ve besleyici bir çorba arayanlar için tavuklu şehriyeli terbiyeli çorba, hem pratik hem de doyurucu bir seçenek sunuyor. Tavuk göğsü, tel şehriye ve sebzelerin uyumunu, yoğurt ve limonla hazırlanan terbiye ile buluşturan bu tarif, soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak.
Tavuklu Şehriyeli Terbiyeli Çorba Tarifi
Malzemeler:
- 1 adet tavuk göğsü (yaklaşık 300-400 gram)
- 1 su bardağı tel şehriye
- 1 adet soğan
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 8-10 su bardağı su
Terbiyesi İçin:
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 yemek kaşığı un
- 1 adet limonun suyu
Yapılışı:
- Tavuk göğsünü 8-10 su bardağı su ile birlikte tencereye alın ve kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra köpüğünü alarak 15-20 dakika haşlayın.
- Haşlanan tavuğu sudan çıkarıp didikleyin. Tavuk suyunu süzerek tekrar tencereye alın.
- Soğanı küp küp doğrayıp sıvı yağ ile birlikte tencereye ekleyin ve pembeleşene kadar kavurun.
- Küp doğranmış havuç ve patatesleri ekleyip 2-3 dakika daha kavurun.
- Üzerine tavuk suyunu ve didiklenmiş tavuk etini ekleyin. Kaynadıktan sonra şehriyeleri ilave edin ve 10 dakika pişirin.
- Terbiye için yoğurt, yumurta sarısı, un ve limon suyunu bir kasede çırpın. Üzerine bir kepçe sıcak çorbadan ekleyerek ılıştırın.
- Hazırladığınız terbiyeyi yavaş yavaş çorbaya ekleyin, sürekli karıştırarak 5 dakika daha pişirin.
- Tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Çorbanız servise hazır!
Püf Noktaları:
- Terbiyeyi çorbaya eklerken yavaş yavaş ilave edin ve sürekli karıştırın, aksi takdirde topaklanabilir.
- Çorbanın kıvamını ayarlamak için su miktarını azaltıp artırabilirsiniz.
- İsteğe bağlı olarak nane veya pul biber ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.
|