Tavuk suyuyla yapılan mercimek çorbası nasıl yapılır?
Tavuk suyunun lezzetiyle zenginleşen, besleyici bir kırmızı mercimek çorbası tarifi. Sebzelerin doğal tatlarıyla harmanlanan bu çorba, özel terbiyesi ve limon dokunuşuyla sofralara şifa katıyor. Pratik hazırlanışı ve sunum önerileriyle günlük öğünlerin vazgeçilmezi olacak.
Tavuk Suyuyla Mercimek Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 adet soğan
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 4 su bardağı tavuk suyu
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 limonun suyu
Yapılışı:
- Kırmızı mercimeği yıkayıp süzün
- Soğanı küp küp doğrayın
- Havuç ve patatesi küp küp doğrayın
- Tencerede zeytinyağını ısıtıp soğanı pembeleşene kadar kavurun
- Doğranmış havuç ve patatesi ekleyip 2-3 dakika daha kavurun
- Mercimeği ilave edip karıştırın
- Tavuk suyunu ekleyin ve kaynamaya bırakın
- Kaynadıktan sonra altını kısıp mercimek ve sebzeler yumuşayana kadar pişirin
- Pişen çorbayı blenderdan geçirerek pürüzsüz hale getirin
- Ayrı bir tavada tereyağını eritin, unu ekleyip kavurun
- Hazırladığınız terbiyeyi çorbaya ekleyip karıştırın
- Tuz, karabiber ve kimyonu ilave edip 5 dakika daha pişirin
- Son olarak limon suyunu ekleyip karıştırın
Servis Önerisi:
- Sıcak servis yapın
- Üzerine nane ve kırmızı biber serpebilirsiniz
- Yanında limon dilimleri ile servis edebilirsiniz
Püf Noktaları:
- Tavuk suyu yerine et suyu da kullanabilirsiniz
- Çorbanın kıvamını ayarlamak için su ekleyebilirsiniz
- Mercimeklerin iyice yumuşadığından emin olun
- Terbiyeyi eklerken çorbanın sıcak olmasına dikkat edin
|